Пол Томас Андерсън е един от най-великите живи режисьори и сценаристи и всеки, който има съмнения в този факт, не разбира от кино! Да, не е хубаво да се говори в „абсолютизми“ („only a sith deals in absolute!“), когато става дума за изкуство, което изначално е субективно, но в случая не ни дреме особено и ако не сте съгласни, може да ходите да се „пèрете“ и да не ни занимавате!

Та! Пол Томас Андерсън е един от най-великите режисьори и с нетърпение очакваме да разберем къде ще ни отведе със следващия си проект. А по всичко изглежда, че това ще е „време и място“, където вече сме били. THR съобщават, че в предстоящия си, все още неозаглавен филм, Андерсън ще се завърне през 70-те години на ХХ в. в долината Сан Фернандо, където се развива действието и на повече от страхотния „Буги нощи“.

Според информацията филмът (засега нямаме представа, дали в основата му са онези 600 страници, за които Андерсън говори в началото на 2018) ще се фокусира върху „ученик в гимназия, който също така е и успешен актьор“ и в него ще има „множество роли“, което означава, че може да е класически ансамблов филм в стила на любимия ни „Магнолия“, чието действие също се развива в Сан Фернандо и в него има герои, които са (или са били) дете-звезда.

Ако все още не сте разбрали, адски харесваме Пол Томас Андерсън. Обожаваме последните му филми „The Master“ „Вроден порок“ и особено „Невидима нишка“, а, разбира се, „Ще се лее кръв“ е абсолютен кино шедьовър. Но това, което ни накара да се влюбим в него, бяха именно ансамбловите му филми „Буги нощи“ и особено „Магнолия“ и адски много се радваме, че Андерсън ще се завърне към този тип кино. Сигурни сме, че крайният резултат ще си заслужава и „три пръста отгоре“!

Освен режисьор и сценарист на филма, Пол Томас Андерсън ще бъде и продуцент, чрез компанията си Ghoulardi Film Company. Снимките се очаква да започнат през февруари 2020 в Калифорния и скоро трябва да започнем да чуваме кастинг новини. Ние ще сме на линия с всичко по-интересно около проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако Пол Томас Андерсън наистина прави ансамблов фрагментарен филм, то това е най-хубавата кино новина от началото на века. Защото, от „Магнолия“ насам, по-хубав англоезичен филм на практика не е правен.

  2. Че, Андерсон е велик е ясно! Но нито има нужда вие ни казвате колко е велик, а пък да се “ пе’реме” ако не сме съгласни, звучи келешки и грозничко. А уж сте умни момчета.