Джо и Антъни Русо вместо заслужено да си лежат на лаврите, след като изкараха два от най-доходоносните филми в историята в две последователни години, директно се хвърлиха на новия си проект, който е много далеч от супергеройските наметала и сили. Въоръжени в главната роля със супергерой, те обръщат поглед към полу-биографичната история на военния медик Нико Уокър, който се завръща от войната в Ирак с пост-травматично стрес разстройство, развива зависимост към опиати, за да притъпи спомените от войната, и започва да обира банки, за да си поддържа навика. Филмът се казва „Cherry” и е много личен за двамата режисьори, които споделят, че самите те са изгубили близки хора заради кризата с опиати в Америка, което ги е подтикнало да направят този филм.

Още когато филмът беше обявен, смятахме, че това е много интересна и обещаваща следваща стъпка, както за братята Русо, така и за Том Холанд. Режисьорите са се научили на безумно много, след дългогодишното си играене с най-високите бюджети и най-големите печалби. Сега обаче разбираемо искат да направят нещо по-различно, по-нискобюджетно, по-насилствено и по-сериозно. Том Холанд от друга страна очевидно обожава да бъде Спайдър-мен (което много допринася за това да е най-добрият досега), но е нормално да се оглежда и в различни роли и да опитва много неща.

А „различно” е определението за първия кадър от „Cherry”, който Холанд пусна в социалните мрежи. Обръснатата му глава и изпитата му физиономия очевидно говорят за споменатата зависимост към опиати. Интересно ни е обаче защо името на банката, в която се намира е „Shitty Bank”. Дали е някакъв поглед „през неговите очи”, дали спомен или сън, предстои да разберем. Със сигурност обаче филмът ни е грабнал интереса.


View this post on Instagram

“No alarms. I’m a wanted man. They’ll kill me…”

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013) on

Освен Том Холанд в главните роли в „Cherry” ще видим Киара Браво, Бил Скарсгард, Джак Рейнър и Майкъл Гандолфини. Джо и Антъни Русо са написали сценария по книгата, заедно с Джесика Голдбърг и Анджела Отстот. Засега премиерна дата няма, но по всичко личи, че ще бъде догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *