В чест на разширяващите се прожекции в Америка, където ще показват „Honey Boy” на повече и повече екрани, както и на четирите номинации за награда „Независим дух” 2020, Amazon пускат нов трейлър на полу-биографичния филм на Шая Лебоф. Все повече виждаме в сайтовете на индустрията реклами за филма и колкото повече се приближаваме до началото на същинския сезон на наградите, толкова повече изглежда, че „Honey Boy” ще е един от много сериозните претенденти тази година.

Като цяло не искаме да си позволяваме рекламите и мнението втора ръка да ни влияят чак толкова много, но вълнението и очакванията ни за филма наистина вече са много високи. Основна причина за това е и новия трейлър. Също както и първия, и този е някак си не-съвсем-реалистичен, само че този в началото много повече набляга на добрите част от взааимоотношенията между Отис и баща му – което неминуемо ще доведе до по-силно разочарование, когато отношенията им във филма се разпадат.

Набързо припомняме, че „Honey Boy ” разказва историята на младия актьор Отис Лорт в два различни момента от живота му – като малко момче (Ноа Джуп), което работи с баща си (Шая Лебоф), който го малтретира емоционално, и млад мъж (Лукас Хеджис), който се опитва да преживее тази травма по здравословни и нездравословни начини.
Вижте вторият трейлър сега:

Не е нужно половината трейлър да са невероятните неща, които са казани от критиците. Освен това така изрязани реплики, може съвсем естествено да са напълно извадени от контекст. И истината е, че не тези оранжеви надписчета с красивите думи ни карат да се вълнуваме, а другата половина на трейлъра, в която виждаме истинска, неподправена емоция от всички на екрана. Когато знаем, че Шая Лебоф е поставил най-съкровените си емоционални преживявания в ръцете на двама млади актьори, за които по принцип може да кажем само добри думи, а те двамата „излитат в небесата“ с неговите спомени.

Вълнуваме се също така и заради подхода и снимането на режисьорката Алма Харел, за която това е първи художествен филм. Предишните ѝ документални проекти са високо оценени и са хвалени тъкмо заради леката си поетична нереалистичност, което обяснява защо трейлърите за „Honey Boy” имат някакъв лек нереален привкус. Нямаме търпение да видим как е използван този подход цялостно във филма.

Honey-Boy-Poster honey_boy_ver4_xlg honey_boy_ver2_xlg

За съжаление не знаем дали ще имаме възможност да гледаме „Honey Boy” на голям екран в България за сега, но продължаваме да стискаме палци. Нашите киноразпространители обикновено се грижат да ни доставят поне по няколко прожекции на най-обсъжданите филми преди „Оскарите” така че не губим надежда.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *