Роди се звезда” беше прекрасно доказателство за способностите на всички творци, свързани с работата по този филм – и щатската киноакадемия демонстрира признание, с осем номинации, една от които се превърна в награда, пък и целият свят беше запленен от познатата история, облечена в сърцераздирателен нов образ – съгласете се, че никак не е зле един музикален, драматичен филм, създаден с бюджет 36 милиона, за три месеца да спечели боксофис приходи над 434 милиона!… И без да се отплесваме повече ще споделим, че звездата на режисьорския дебют на Брадли Купър – Лейди Гага си е намерила следващ филм, в който да участва.

Режисьор на проекта, в който ще се включи Стефани Германота, е самият Ридли Скот, а информацията идва от Deadline. Тези новини внасят известно объркване в хронологичната последователност на „включване” и „изключване” от екранизацията на историята за убийството на прочутия дизайнер Маурицио Гучи. Точно преди три години сме коментирали, че за сюжета по книгата на Сара Гей Фордън „The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greedще се погрижи не мистър Скот, а Уон Кар-уай, като тогава „горещото име” беше на Марго Роби. Според ъпдейта на информацията в момента, Ридли явно се връща към темата, която по начало си беше „негова”, но първо иска да си завърши „The Last Duel” и тогава щял да се захване със съвременната криминална история, в чиято основа са „реални лица и събития”.

Припомняме, че този филм ще е посветен на прочутата италианска фамилия Гучи и ще проследи Патриция Реджиани (очевидно в тази роля очакваме да видим Лейди Гага), изпратена зад решетките през 1999 година за убийството през 1995 година на съпруга си Маурицио Гучи, внук на основателя на модната къща. Предишните версии на сценария са дело на Андреа Берлоф („World Trade Center”) и Чарлз Рандолф („The Big Short”), сега за сценарист се коментира Роберто Бентивеня; продуценти са  Меган Елисън и Скот Фрий от „Annapurna Pictures”.

Все още няма обявена премиерна дата за филма, посветен на Гучи, но ще се ослушваме за всичко, което може да промени конфигурацията от таланти, въвлечени в тази биографична история.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments