Доста се забавихме със споделянето на нещо ново около Майкъл Ман, но причината се крие само в това, че февруари ни се струва още мнооого далече. Времето пак ще ни опровергае и (вероятно) ще ни изненада, но междувременно новите „стрийминг войни” ще са в разгара си (част от платформите стартират именно през ноември, който току-що започна), и HBO Max ще се включи активно в предлагането на оригинална и супер качествена продукция. Гаранция за това е и името на Майкъл Ман, който ще режисира пилотния епизод на една нова криминална поредица за тях – „Tokyo Vice”.

Опитен майстор като Ман се захваща с нещо, което обещава да се впише в познати рамки, и да предостави продукт, който със сигурност ще привлече зрителското внимание. Самият той е бил изпълнителен продуцент на „Miami Vice” – добре позната поредица с вярна публика; освен това във филмографията му са заглавия като любимите ни „Жега” и „Вътрешен човек”, „Последният мохикан”, „Manhunter”, „Съучастникът”, „Обществени вргове” и какво ли още не. Не сме виждали негов филм от времето на „Хакер” и ще се радваме това да се промени.

Говори се, че в „Tokyo Vice” ще бъдат ангажирани Кен Уатанабе и Ансел Елгорт. В основата на сюжета са спомените на Джейк Аделстийн – журналист, който се инфилтрира в полицията на Токио с цел изследване на нивото на корупция. Документалната книга, в която е събрана информацията от журналистическото разследване, е дело на носителя на награда „Тони” писател Дж. Т. Роджърс, който също ще се включи в екипа на изпълнителните продуценти на поредицата.

Очаква се снимките на „Tokyo Vice” да започнат през февруари 2020. Всичко звучи доста интересно като обещание – ще се постараем да не изпускаме новини около този проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Miami Vice” беше и самостоятелен негов филм, с Джейми Фокс и Колин Фарел. Един от най- подценените екшъни на Милениума… Винаги си го гледам, когато го пускат по филмовите канали. Майсторски заснет, играта на актьорите там не беше много от значение, беше преди всичко визия и екшън…

    1. Нищо не помнех от „Miami Vice” и снощи си го причиних. Имало е много сериозни причини този филм съвсем да ми изхвръкне от главата. На практика „лентата“ представлява нахвърляни сцени от тук и там, без никакво чувство за време, не пораждащи грам емоция (било то положителна или отрицателна) и свършваща, напълно логично, в нищото.
      От „хакерът“, който беше ужасно ужасен, насам съм отписал Ман, но ми се гледаше нещо екшъново и не много тъпо неделя вечер… голяма греда!