zoe-saldana-20191127

Със сериозен опит във филмографията си и с цяло десетилетие ангажименти с „Аватар”, „Star Trek” и вариации и забежки към комиксови супер-хитове, Зоуи Салдана е една от сериозно заетите и неконвенционални актриси. Имаме още едно доказателство за това твърдение – тя се е ангажирала с опитната операторка и режисьорка Рийд Морано, която след няколко епизода на „The Handmaid’s Tale” през 2017, миналата година работи с Питър Динклидж и Ел Фанинг по „I Think We’re Alone Now”. Нейният бъдещ проект, в който главната роля е поверена на Салдана, се нарича „Sabaya”.

В основата на сюжета е неразказаната история на една мисия на ЦРУ, благодарение на която агенти успяват да се внедрят в терористичната джихадистка групировка ИДИЛ / ISIS. Героинята на Салдана ще се сприятели с по случайност избягала 15-годишна секс-робиня, която не може да пише и чете, но е успяла да напусне Сирия. Благодарение на информацията, осигурена от момичето, ЦРУ провеждат мисия, в която са ликвидирани голяма част от ръководителите на ИДИЛ. Сценарият на „Sabaya” е написан от носителят на „Оскар” Уилям Монахан („Небесно царство”, „От другата страна”), а ето какво споделя Зоуи Салдана за проекта:

За мен е чест да бъда част от екипа, който ще работи по този филм. Пътят на тази млада жена е изключително интересен и аз съм изпълнена с благодарност, че можем да я обезсмъртим на филмова лента – и тя да оживее на екрана.

Режисьорката Рийд Морано добавя:

Sabaya” е епична и впечатляваща история, но същевременно е и интимен, непосредствен портрет на едно младо момиче и неговата решителност, както и на връзката, която се изгражда между двете жени. Не съм виждала подобно главозамайващо приключение, което същевременно е заредено с емоции – развълнувана съм, че имам възможност да разкажа тази силна история с невероятните Бил и Зоуи.

Все още липсва информация кога ще стартира работата по проекта, а също и кога може да се очаква готовият филм на кино, но узнаем ли новини – ще бързаме да споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments