По традиция, в рамките на Киномания зрителите на най-стария кинофорум у нас имат възможност да се насладят и на специална селекция от филми за най-малките. Тази година в програмата на 33-тото издание ще бъдат показани детските игрални филми „Момчето и пеликанът”, „Рока променя света”, „Чекър Тоби и тайната на нашата планета”, както и анимацияta „Петсън и Финдъс 2 – Най-хубавата Коледа”.

Повече за филмите и програмата може да откриете в официалното прессъобщение по-долу:

КИНОМАНИЯ ЩЕ ЗАРАДВА НАЙ-МАЛКИТЕ СИ ПОЧИТАТЕЛИ С ПРЕМИЕРНИ ДЕТСКИ ФИЛМИ

Тазгодишното издание на Киномания ще зарадва и най-малките си фенове със специална селекция от детски филми. В рамките на фестивала организаторите от НДК са подготвили за малчуганите вълнуваща програма, включваща игралните филми „Момчето и пеликанът”, „Рока променя света”, „Чекър Тоби и тайната на нашата планета” и забавната анимация „Петсън и Финдъс 2 – Най-хубавата Коледа”. Игралните филми са подходящи за по-големите деца на възраст между 9 и 13 години, тъй като са със субтитри.

Ако сте смели, забавни и тотално неподражаеми също като Рока, тогава не пропускайте да се запознаете с нея на 23 ноември от 12:30 ч. в кино „Люмиер Лидл” във филма „Рока променя света”. Докато баща й я наблюдава от Космоса, понеже е астронавт, Рока живее сама със своята катеричка и за пръв път й се налага да посещава нормално училище. А там волната й личност моментално изпъква. Тя безстрашно се опълчва на насилниците в класа, защото над всичко Рока винаги се застъпва за справедливостта. Затова и се сприятелява с бездомния Каспар и се опитва да му помогне. И непрестанно се стреми да спечели симпатиите на баба си. С несекващ оптимизъм Рока доказва, заедно с новите си приятели, че дори и едно дете има сили да спаси света.

На 16 ноември от 11:30 ч. едно наистина вълнуващо приключение очаква всички авантюристи в кино „Люмиер Лидл”. Чекър Тоби ще отплава с пиратски кораб, на който ще намери послание в бутилка. Така ще започне едно незабравимо пътешествие към Австралия, където Тоби ще се озове на ръба на действащ вулкан. Гмурнете се и опознайте заедно с него подводния свят на Тихия океан край Тасмания.

Остава малко повече от месец до Коледа и екипът на НДК е подготвил истинско коледно забавление за децата със забавната анимация „Петсън и Финдъс 2 – Най-хубавата Коледа”. Изобретателният стопанин Петсън е обещал на любимия си котарак Финдъс най-хубавото Коледно празненство. Но с такава пакостлива котка у дома нещата винаги могат да се объркат. Особено когато самият Финдъс се втурне да помага… Отпразнувайте наближаващите празници с Петсън и Финдъс на 17 ноември от 11:00 ч. Филмът е дублиран на български език.

Друг от акцентите в детската програма на Киномания е филмът „Момчето и пеликанът”, който представя съвместното съществуване на различни култури и крехкия баланс между човека и природата. Филмът показва как екологичната активност на тийнейджърите има силата да промени мисленето на възрастните. Не пропускайте да видите една история за това как когато животните порастват, бракониерите се завръщат. Прожекцията му ще бъде на 24 ноември от 11:00 ч.

Още едно интересно събитие очаква децата в рамките на Киномания. За втора поредна година НДК в партньорство с NIM animation ще проведе специално събитие – Детска киномания, на което най-талантливите сред децата ще бъдат отличени с детски Оскари. За да се борят за отличието малчуганите трябва да представят кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от тях самите. Освен това организаторите отправят и друго предизвикателство към децата, добавяйки категорията „гледай”, вдъхновена от слогана на тазгодишната Киномания.

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2019 г.

Билети за „Рока променя света” може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за „Чекър Тоби и тайната на нашата планета” може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за „Петсън и Финдъс 2 – Най-хубавата Коледа” може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за „Момчето и пеликанът” може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Повече информация за фестивала следете на нашата Фейсбук страница и на сайта www.kinomania.bg.

„Рока променя света”

Прожекции:
събота, 16 ноември 2019, 11:15, Кино G-8
неделя, 17 ноември 2019, 11:00, Дом на киното
събота, 23 ноември 2019, 12:30, Люмиер Лидл
неделя, 24 ноември 2019, 11:00, Euro Cinema

„Чекър Тоби и тайната на нашата планета”

Прожекции:
неделя, 17 ноември 2019, 11:15, Euro Cinema
събота, 23 ноември 2019, 11:00, Дом на киното
неделя, 24 ноември 2019, 10:45, Кино G-8

„Петсън и Финдъс 2 – Най-хубавата Коледа”

Прожекции:
събота, 16 ноември 2019, 12:00, Euro Cinema
събота, 23 ноември 2019, 12:15, Кино G-8
неделя, 24 ноември 2019, 11:00, Дом на киното

„Момчето и пеликанът”

Прожекции:
събота, 16 ноември 2019, 11:00, Дом на киното
неделя, 17 ноември 2019, 10:45, Кино G-8
събота, 23 ноември 2019, 11:45, Euro Cinema
неделя, 24 ноември 2019, 11:00, Люмиер Лидл

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *