Отдавна харесваме работата на Кевин Макдоналд („Последният крал на Шотландия”, „Life in a Day”, „How I Live Now”) и макар да не сме обръщали скоро внимание на проектите му (за частично оправдание може да се използва фактът, че напоследък са предимно документални), сега имаме възможност да споделим нещо ново и интригуващо около филма, по който работи той в момента – „Prisoner 760”.

Variety информират, че за роли в тази история са ангажирани Бенедикт Къмбърбач, Джоди Фостър и Шайлийн Уудли. Към тях ще се присъедини и френският актьор с алжирски произход Тахар Рахим, който ни е любимец още от момента, в който го зърнахме в „A Prophet” на Жак Одиар.

foster-cumberbatch-woodley-20191103

Prisoner 760” ще проследи истинската история на Мохамедоу Оулд Слахи (Рахим), който е гражданин на Мавритания и е задържан в щатския затвор в Гуантанамо от 2002 до 2016 година, без да има предявено конкретно обвинение или издадена присъда. Мемоарите на Слахи са публикувани през януари 2015 година, преди авторът им да излезе на свобода, и се превръщат в бестселър. Във филма на Макдоналд ролите на адвокатката на Слахи и нейната помощничка ще бъдат поверени на Фостър и Уудли, като те се опитват да освободят затворника, но срещат желязната воля на военния прокурор, лейтенант Стюарт Коуч (Къмбърбач).

По сценария на „Prisoner 760” ще работи Майкъл Бронър, бивш продуцент на едно от най-старите телевизионни предавания „60 Minutes” (чиито първи епизод е излъчен на 24 септември 1968 година по CBS) и сътрудник, допринесъл значително за проучванията по подготовката на филми като „Полет 93”, „Зелена зона” и „Капитан Филипс”.

Очаква се началото на снимачния период на „Prisoner 760” да бъде в началото на декември в Южна Африка. Не е сигурно кога Кевин Макдоналд ще финализира работата си по филма, но вероятно може да се очаква премиера по някое време догодина, защо не и фестивален акцент в есенните месеци на 2020?!…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *