Xeлоуин пак е тук… и глави ще се търкалят!

Преди време в подкаста Inglourious Kunts ви запознахме с нашия топ 10 хорър филми, а миналата година по това време ви препоръчвахме любими актуални и не чак тъй актуални страхотии, които си струва да се гледат именно през октомври. Сега пък решихме да използваме симпатичния All Hallows’ Eve, за да се потопим в приятни готически спомени – акцентът се зове „Sleepy Hollow“ и след броени дни ще се навършат цели 20 години от премиерата на този безкрайно чаровен филм на Тим Бъртън.

За да сме коректни и що-годе изчерпателни, в епизода обръщаме внимание не само на страшната кино приказка с Джони Деп, но и на нейния произход, озаглавен „Легенда за Сънната долина“ – разказ, който щатският литературен патриарх Уошингтън Ървинг реализира през далечната 1820 г. Неизбежно, споменаваме легендарното британско студио „Hammer Film Productions“, американските макабрени творби на Роджър Корман от 60-те години на XX век, а също и италианската намеса в жанра, която включва произведения на режисьори като Антонио Маргерити. Колкото повече се нищи едно заглавие като „Sleepy Hollow“, толкова повече влияния и паралели изскачат, което е добър аргумент в подкрепа на Бъртъновото естетическо и културно богатство (жалко само, че филмографията му към днешна дата е повече сантимент към миналото, отколкото добре поддържана форма в настоящето).

Ухилените тикви Мартин „Циничния Елф“ Ангелов и Благой Иванов, участниците в това издание на рубриката „2 Kunts 1 Couch“, този път се намират в удобните покои на „Royal Mansion Entertainment“ и поднасят сърдечни благодарности на своите домакини за уютното гостоприемство.

Хайде сега заедно да попищим:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Супер епизод ! Кратък, но в същото време изпълнен с интересни неща. Продължавайте в същия „дух“ 🙂 Поздрави !

  2. Забравихме да споменем „ролята“ на Рей Парк във филма, ама карай 🙂

  3. Трябва по-често да правите подобни епизоди за по-стари култови филми.

  4. трябва да се гледа пак, навремето ми се стори като „поредния филм“