Няколко решения, за които беше съобщено вчера, разтърсиха света на феновете на „Игра на тронове”. НВО обявиха, че се отказват от планирания сериал предистория с участието на Наоми Уотс. Според Deadline, и други източници сценаристката и съавтор на новия сериал Джейн Голдман („Stardust”, „X-Men: First Class”) е съобщила на актьорския екип, че НВО се отказват от работата по този проект, след като са видели пилотния му епизод.

Заснет от С. Дж. Кларксън („Succession”, „The Defenders”), пилотът е преминал през доста продължителна постпродукция, след известни грижи по време на снимките в Северна Ирландия. Действието се очакваше да се развива около пет хиляди години преди познатите събития от хитовия сериал и фокусът беше поставен върху „Age of Heroes” – времето, когато хората са се били с Белите бродници за първи път… Проблемите около този сериал напомнят началото на „Игра на тронове” с автора на „Спотлайт” Том МакКарти, но тогава НВО са разчистили терена и са започнали на ново, реализирайки един от най-зашеметяващите си хитове в историята на телевизията.

И още нещо любопитно – междувременно по време на двучасова презентация по повод стрийминг услугата НВО Max, която се очаква да бъде пусната през пролетта на 2020, беше обявено, в производство ще влезе другата предистория – „House of the Dragons”. Очаква се действието да се развива около 300 години преди познатите събития и ще се фокусира върху края на ерата на Дома Таргериен; сюжетът е базиран върху „Огън и кръв” („Fire & Blood“) на Джордж Р. Р. Мартин, който ще се включи активно в авторския екип. По тази поредица ще му помага Райън Кондал, един от създателите на „Colony”, а в екипа на шоурънърите ще бъде и Майкъл Сапочник, който получи „Еми” и наградата на режисьорската гилдия в Америка за епизода „Battle of the Bastards”.

В момента има вече няколко предистории на „Игра на тронове”, които са официално във фаза „развитие”. Не е ясно дали „House of Dragons” ще се появи по HBO Max и е много малко вероятно това да се случи догодина – работата, която предстои, наистина е много, и творците ще бъдат наблюдавани „под лупа”, за да не се допусне отново провал в плановете…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Ako e била на ниво, нямаше да я спрат 😉

  1. Супер. Така или иначе, на никого вече не му пука за тоя франчайз.

    1. Сега екипът тръпне за ,,Властелинът на пръстените “