О, Гай Ричи, как ни липсваше. Въпреки че не беше изчезнал по никакъв начин от филмовия хоризонт – напротив, в последните години ни предложи един-два високобюджетни проекта, британският режисьор не беше правил един от патентовано своите филми, заради които го обичаме. Но откакто разбрахме за „The Gentlemen” (който преди се казваше „Toff Guys”), нямаме търпение да видим завръщането на Ричи към света на криминалната комедия. И ето че вече имаме първи трейлър, който моментално ни напомня защо не спряхме да стискаме палци на Ричи във всяко негово ново начинание.

С абсолютно първокласния си актьорски състав, „The Gentlemen” се върти около Мики Пиърсън (Матю Маконъхи) – собственик на империя за марихуана, която се опитва да продаде. Дясната ръка на Мики е Чарли Хънам, а неотлъчно до него е жена му – Мишел Докъри. Тримата ще се разправят с Хенри Голдинг, който иска да откупи бизнеса на Мики или да го подплаши в това да го продаде. Намесени са и Колин Фарел като бивш MMA треньор, работещ за Мики, и Хю Грант като фотографа Флечър, който ще се опитва да изнудва наркобоса.

Трейлърът, за щастие, ни показва много малко от тази информация. Вместо това решава да се фокусира именно върху това, което наричаме „запазените марки” на Гай Ричи, които тръпнехме в очакване да видим – пъстри и забавни герои, които си разменят светкавични реплики, които се стрелят, бият и бутат от тераси, но през цялото време запазват чувството си за хумор и бляскавия си чар. Разликата с предишните филми на Ричи е в това колко добре изглеждат всички – каскетите, костюмите, палтата – това не са предишните герои от пропадналите квартали на Лондон, които се чудеха с каква схема постоянно да изкарат някакви кинти. Тук играем в тежката престъпна категория  и визуално това си личи моментално. Изтънчеността на героите и атмосферата е ясно подчертана и в първия плакат, която ще видите по-долу.

Събирането на множество забавни герои, оплетени в сложни мрежи от прецаквания, на фона на изключително забавен екшън и винаги впечатляващ саундтрак, е точно това, което най-много обичахме във филмите на Ричи като „Две димящи дула”, „Гепи” и „Rocknrolla”. Иска ни се да не се пренавиваме, но просто стискаме всичките палци „The Gentlemen” да е наистина мечтаното завръщане на Ричи към чудесните му корени.

Ето го и официалния синопсис:

От сценарист-режисьора Гай Ричи пристига „The Gentlemen” – една изпълнена със звезди, изискана екшън-комедия. Филмът проследява Мики, американски емигрант, построил доходоносна марихуанена империя в Лондон. Когато се разпространява информацията, че той иска да се измъкне от бизнеса завинаги, започват всякакви схеми, врътки, изнудвания и подкупи, които се опитват да му измъкнат територията изпод краката.

плакат

Кастът на „The Gentlemen” включва Матю Маконъхи, Колин Фарел, Хю Грант, Чарли Хънам, Мишел Докъри, Хенри Голдинг, Джеръми Стронг и Еди Марсан.

Премиерата е насрочена за 24 януари 2020г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Трейлърите в последно време са невярващо добре изглеждащи или неубедително посредствени!
    Ще заделя един сингъл малц за края на януари 🥃

  2. Не знам. Артур го спрях на половин час. Шерлок холмс също. Дано се е върнал по-добър.