Итън Хоук е един от любимите ни хамелеони. Те не са малко на брой, но не притежават неговото особено, добродушно-хъшлашко излъчване, съчетано с предизвикателната способност да потъва в образа, който изгражда във всеки свой следващ филм, и да се превръща (почти) изцяло в героите си. И макар възрастта да напредва неумолимо и догодина нейде по това време Хоук ще премине официално „на попрището жизнено средата” с кръглото 50, в последните години той е абсолютно неуморен и „вади” по няколко премиери наведнъж.

Например през март 2019 по щатските кина се появи вторият режисьорски филм на Винсънт Д’Онофрио „The Kid”, във Венеция беше премиерата на най-новия филм на Хирокадзу Корееда „Verite” („The Truth”) – отново с участието на Хоук, а след по-малко от две седмици на екран в САЩ ще излезе и „Adopt A Highway”, който до момента е бил видян само на филмовия фестивал „South by Southwest” (SXSW) и впечатленията на киноспециалистите не са много възторжени – оценките по-скоро варират около средни стойности. Предлагаме на вашето внимание трейлър на филма, в който Итън Хоук влиза в кожата на бивш затворник, оказал се ненадейно с изоставено бебе на ръце…

Adopt A Highway” е сценарен и режисьорски дебют на актьора Логан Маршъл-Грийн („Upgrade”, „The Invitation”), който получава следния „задочен” съвет от „Variety”: „Всичко във филма доказва, че на Маршъл-Грийн му е нужен силен съавтор – или може би просто нечий чужд сценарий, ако реши отново да застане зад камерата.” Безспорно е трудно за всеки дебютант в безмилостната филмова джунгла, но от това, което виждаме в трейлъра, мистър Хоук безрезервно е дал всичко от себе си на трогателната история за обикновен човек, който жадува да му бъде даден втори шанс в живота… Самият режисьор споделя, че не е искал да създава история, в която да са включени всички очаквани съвременни клишета и е отправил предизвикателство сам към себе си: „Мога ли да напиша сценарий, в който историята да съчетава само чиста надежда, изкупление и любов?” Ето какво гласи и официалният синопсис на филма:

Ръс Милингс излиза от затвора, след като е излежал 21-годишна присъда за трето поредно обвинение, като причината е притежание на около 30 грама марихуана. Той се опитва да се адаптира в свят, който не познава – например трябва да се научи да ползва интернет, а също и да си намери работа, за да свързва двата края. След като го взимат да мие чиниите в една закусвалня, една вечер край кофите за боклук той открива изоставено бебе. Изпаднал в паника и обзет от умиление, той не знае какво да направи, но скоро осъзнава, че това може би е шанс да изкупи греховете, натрупани през живота му…

Няма две мнения – и в този роля Итън Хоук ще бъде трогателен, доказвайки майсторство и виртуозност. Партнират му актьорите Илейн Хендрикс („Sex & Drugs & Rock & Roll”), Даян Гета („Other People’s Children”), Мо МакРе („Wild”), Крис Съливан („Guardians of The Galaxy: Vol. 2”) и др. Продуценти на „Adopt A Highway” са Blumhouse Productions, а за разпространението на филма са отговорни RLJE Films.

Премиерната дата в САЩ е 1 ноември 2019 година.

adopt_a_highway_ver2_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *