Дългоочакваният трети сезон на „The Crown” най-сетне си има премиерна дата, обявена с първи трейлър. След като досега бяхме виждали само промоционални снимки, вече имаме първи кадри от предстоящия сезон с чисто новия актьорски екип, който ще влезе ролите на английското кралско семейство. Припомняме, че следвайки първоначалния замисъл на създателя Питър Морган, ролите, които Клеър Фой, Мат Смит и Ванеса Кърби обитаваха безупречно два сезона, сега са изцяло рекастнати, за да се проследи по-напреднал етап в живота на кралица Елизабет, принц Филип и принцеса Маргарет. Ролите са поети от повече от достойни наследници – съответно носителката на „Оскар” Оливия Колман, Тобаяс Мензис и Хелена Бонам Картър.

Гледайте трейлъра сега:

https://www.youtube.com/watch?v=vLXYfgpqb8A

Веднага ни прави впечатление, че Оливия Колман е успяла да възпроизведе гласа на кралицата по абсолютно същия начин като Клеър Фой, което е страхотно. Никога не сме се съмнявали в нейните актьорски качества, но точно този изключително специфичен глас смятаме, че ще бъде свръзката между двете, щафетата, която си предават, и мостът, който ще прекара публиката от едната прекрасна актриса към другата. Нямаме търпение обаче да видим актьорските способности на Колман да се развихрят, така че тя да покаже нейната интерпретация на ролята и да я направи и своя.

Не оставяме по-назад и Хелена Бонам Картър, която не прилича така отявлено на предшественичката си, но още с обявяването, че ще поеме ролята, бяхме сигурни, че тя ще влезе безпроблемно в дивите обувки на Маргарет и ще бъде удоволствие да я видим. Непокорността, ексцентричността и силният индивидуализъм на Маргарет са качества, които нямаме никакво съмнение, че Бонам Картър знае как да възпроизведе перфектно на екран.

Трейлърът освен това се фокусира върху патентованото за сериала разглеждане на реални политически и исторически моменти, погледнати през призмата на кралското семейство – как те са афектирани от събитията и каква е ролята им в тях. Виждаме загатнати политическите раздори, типични за хипи ерата на 60-те години. Същевременно не се забравя и другият досегашен фокус – трудностите, които членовете на семейството изпитват, когато са изправени между личностните си човешки желания и дълга си към короната. Този аспект явно този сезон ще бъде фокусиран най-вече върху младия принц Чарлс, в чиято роля ще влезе Джош О’Конър, но Маргарет няма да остане по-назад в личностната драма с трудните отношения със съпруга й Тони Армстронг-Джоунс (Бен Даниелс).

Третият сезон на “The Crown” ще бъде пуснат в Netflix на 17 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *