Азиатските филми на ужасите винаги са привличали американската публика по един особен и дори странен начин. Разбира се, те искат да видят тези произведения на изкуството, пречупени през тяхната призма и продуцентите бързо гледат да се възползват от ситуацията. Смело можем да кажем, че началото на века беше и така наречената златна среда за подобни продукции. Със сигурност всички помнят прекрасната интерпретация на Гор Вербински на класиката на Хидео Наката „The Ring” (известен у нас под името „Предизвестена смърт”) от 2002 година. Това постави и началото на огромна разрушителна вълна, която ни заля с нискокачествени и откровено слаби версии на азиатски хоръри. Колко от вас си спомнят за „The Eye” с Джесика Алба или „Dark Waters” с Дженифър Конъли? За „The Uninvited” с Емили Браунинг и Елизабет Банкс, който е по невероятния шедьовър от Южна Корея „A Tale of Two Sisters”, дори няма да споменаваме.

The Grudge” („Гняв”) на Такаши Шимизу също не успя да се спаси от проклятието на американския римейк. Първият филм се появява през 2004 година и е режисиран от самия Шимизу. Със Сара Мишел Гелар в главната роля, човек ще си каже, че няма какво да се обърка. За съжаление, тази американска версия не успя да се доближи и на километър от своя първоизточник и вече тъне в забвение. Разбира се, това не попречи на продуцентите да изкарат цели две продължения. Десет години след последното е време за нова версия. Тези дни Sony решиха да споделят и първия трейлър. Вижте го и него:

Признаваме, че има няколко добри кадъра, но ще запазим скептицизма си на този етап, докато не видим самия филм. И друг път сме били впечатлени от дадена реклама, но винаги крайният резултат ни е разочаровал. Освен това американците не са успели да изкарат качествен римейк на азиатски ужас от много време. Ще се надяваме това „проклятие” най-после да бъде развалено.

Новият филм, който е озаглавен с простичкото „The Grudge”, ще бъде нещо като римейк, но и в същото време продължение на част от историята на оригиналните филми, защото ще се развива някъде между тях от хронологична гледна точка. Малко объркано звучи, но ще трябва да почакаме, за да видим дали ще имат някакви допирни елементи. Сам Рейми е продуцент, което поне е някаква надежда за качество.

The Grudge” ще разказва историята на полицайка, която се заема с няколко мистериозни убийства, случили се в зловещо изглеждаща къща. Скоро след като прекрачва нейния праг, проклятието става част от нея и заплашва както нейния живот, така и живота на всички, които обича. Детективът ще трябва да намери начин да се предпази от отмъстителния призрак. Образът на Кайако се завръща с пълна сила, както се вижда и от трейлъра.

The Grudge” („Гняв”) е режисиран от Никълъс Пеш („The Eyes of My Mother”) по негов сценарий. В ролята на полицайката ще видим Андреа Райзбъро („Манди”). Компания ще ѝ правят Лин Шайе („Коварен капан”), Джон Чо („Стар Трек”), Уилям Садлър, Деймиън Бичир („Монахинята”), Бети Гилпин („Glow”), Джаки Уивър и други.

Премиерата е насрочена за 3 януари 2020 година и ще бъде с R рейтинг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *