НВО неведнъж са доказали майсторството си по отношение на мащабни и епични сериали, като само преди седмица „Игра на тронове“ и „Чернобил“ отнесоха награди „Еми“ в най-престижните категории. Но забелязваме, че и по-малките продукции, като „Еуфория“ и „Наследници“, успяват за увличат публика със своя интригуващ поглед към актуални социални теми. Такъв очакваме и да е новият им комедиен сериал „Госпожа Флетчър” („Mrs. Fletcher“), по едноименния бестселър на Том Перота, представен на филмовия фестивал в Торонто.

Перота е един от онези автори, чиито книги сякаш с лекота се сътворяват на екран, като той особено помага за това с дейното си участие при създаването на сценария. Преди няколко години отново НВО адаптира по негова книга доста добре приетия „The Leftovers”, а в екранизацията на брилянтната „Малки деца“, Кейт Уинслет направи една от най-силните си роли. Всичките седем епизода на новия сериал са дело на жени-режисьори – пилотния епизод на Никол Холфсeнър („Can You Ever Forgive Me“, „Enough Said“), останалите от Лисъл Томи, Кери Броунстийн и Джилиан Робеспиер.

Госпожа Флетчър“ е историята на една очарователна двойка – майка и син. Ийв (Катрин Хан), разведена самотна майка около четиридесетте, е на прага на нов етап от живота си, след като изпраща единствения си син Брендън (Джексън Уайт) в колеж. Останала сама, тя постепенно се опитва да се фокусира за първи път от много време върху своите нужди, сексуалността ѝ е внезапно пробудена (MILF секцията се оказва особено зарибяваща) и отново започва да излиза по срещи. Паралелно с нейната история, сериалът проследява и преживяванията на Брендън, който с изненада открива, че образът му на неотразим пич в гимназията далеч не върви в колежа. Той среща сериозни проблеми в създаването на нормални взаимоотношения, като започва да осъзнава своето невежество и безчувственост в общуването си с противоположния пол. И двамата трябва да се справят сами с предизвикателствата на новия си живот, като сериалът по много лек и провокативен начин изследва темите за родителството, секса и любовта.

Допадат ни настроението и духът, усеща се леката ирония, с която историята е изградена, и без да има големи претенции, звучи като нещо, с което ще си прекараме приятно есенните вечери.

Премиерата на „Госпожа Флетчър” („Mrs. Fletcher ”) е 27 октомври.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *