земекис

След дълго лутане и колебания между различни идеи (разбираемо, когато става дума за класическа история!), настоящото желание на Disney за предстоящия им игрален филм „Пинокио“ („Pinocchio”) е да привлекат за негов режисьор носителя на „Оскар” Робърт Земекис; според колегите от Variety и Collider в момента текат преговори.

Макар да не е финализиран договорът между всемогъщото студио и Земекис, режисьорът вече е предложил идея как да се подходи към образа на Джепето. Любопитна подробност е, че след като Пол Кинг („Paddington”) напуска проекта като режисьор преди известно време, почти веднага с него се „изнасят” и един от продуцентите Дейвид Хейман, както и Том Ханкс, с който са били започнали разговори за ролята на Джепето.

В случай, че Робърт Земекис се ангажира с игралната Disney-версия на прочутата приказка, няма да се учудим, ако Ханкс се „завърне” в екипа на проекта – все пак именно Земекис е в основата на легендарните „Форест Гъмп” и „Cast Away”, а освен това той е и продуцент на научнофантастичния „Bios” с Ханкс, който трябва да излезе скоро… В момента от предишния екип на „Пинокио” все още „държат фронта” съавтора на сценария Крис Уейц, както и двамата продуценти Саймън Фарнаби и Андрю Миано от компанията „Depth of Field”.

След „оживяването” на „Цар Лъв” и „Аладин”, Disney продължават методично да „обновяват” красическите си приказки и ако нещата се развижат в благоприятна посока за „Пинокио”, от първоначалните планове ще им останат да действат по „The Sword in the Stone” и „Bambi” (за последния предполагаме, че подходът ще бъде идентичен като към „Цар Лъв”…).

Както и друг път сме казвали, ние няма да се откажем от копнежа си да видим стоп-моушън версията на „Пинокио”, която е замислена доста отдавна от Гийермо дел Торо – и ще стискаме (най-силно) палци за това. Да не говорим, че в края на годината ни предстои и още една игрална версия, дело на любимия ни Матео Гароне. Пък Disney да си правят каквото щат…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *