Наскоро ви разказахме, че прекрасния Майкъл Фасбендър е поредният ни любим актьор, който ще работи с магическия новозеландец Тайка Уайтити. Двамата ще съюзят сили за следващият филм на Уайтити “Next Goal Wins”. Докато ние все още чакаме, за да видим “Jojo Rabbit” (възможност ще имаме като част от програмата на Киномания), Тайка Уайтити  явно засилено подготвя следващия си проект и в момента студиото Fox Searchlight преговаря с Елизабет Мос да поеме главната женска роля.

Елизабет Мос е страшно кадърна актриса, която никога не е била от най-известните холивудски имена, затова пък ни е показвала отново и отново, че на таланта й може да се разчита винаги. Докато предимно сякаш си избира драматични роли, първа сред които, разбира се, нареждаме страхотната Офред в “The Handmaid’s Tale”. Филмовата й кариера е основно характеризирана с инди филми на разнообразни и любопитни режисьори, така че нямаме търпение да я видим именно под режисурата на Тайка Уайтити. За сега информация за героинята й нямаме, но вярваме достатъчно и на нейните избори, и на стила на Тайка, че да знаем, че със сигурност ще бъде интересна и няма да е просто фон.

Истината е, че и Майкъл Фасбендър, колкото и невероятно известен да стана в последните години и в колкото и огромни франчайзи да участва, ние започнахме да го харесваме именно заради интересните му и нестандартни избори за участия в нискобюджетни, любопитни филми. Именно за това смятаме, че комбинацията между него, Уайтити и Мос ще бъде истинско удоволствие за гледане, истинско инди-съкровище.

Припомняме, че “Next Goal Wins” ще бъде базиран на едноименния британски документален филм от 2014г. на Майк Брет и Стив Джеймисън и разказва историята на националния отбор по футбол на Американска Самоа и техния треньор, Томас Ронген (Фасбендър), което заедно се опитват да се трансформират от вечни губещи в отбор, който ще се квалифицира за Световното първенство по футбол.

Сценарият на “Next Goal Wins” е написан съвместно от Уайтити и Иан Морис (“The Inbetweeners”). Анди Съркис също е част от екипа на филма като изпълнителен продуцент.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *