Признаваме си, че се увлякохме по стремежа да споделим подробностите около драконовата сага на НВО и леко пренебрегнахме сериозен развой в съдбата на част от техните бивши автори – Дейвид Бениоф и Дан Б. Уайз. Преди два дни стана известно, че сделката между бившите шоурънъри на „Игра на тронове” и Disney / Lucasfilm да създадат своя филмова трилогия във вселената на „Star Wars“ отпада. Ето какво споделят те в официалното си изявление:

Обичаме „Star Wars“… Когато Джордж Лукас създаде своята история, той създаде и нас самите. Разговорите с него за Star Wars и с екипа, който в момента работи върху сагата, са безкрайно вълнуващи и ще ги запомним за цял живот. Завинаги ще сме длъжници на тази история, която промени всичко… Но часовете в денонощието са ограничени и ние почувствахме, че няма да успеем да отдадем дължимото и на Star Wars, и на нашите проекти с Netflix. Така че със съжаление ще трябва да се оттеглим…

През февруари миналата година двамата си „подсигуриха гърбовете”, преди още да стане ясно какво точно са свършили с последния сезон на „Игра на тронове”, а преди два месеца стрийминг гигантът Netflix успя да ги купи със сериозна сума – и, разбира се, докато още имат сили и вдъхновение за писане, Бениоф и Уайз ще се опитат да осребрят способностите си възможно най-изгодно. Кристално ясно е, че колкото и голям фен да си на една легенда, видиш ли по-голямо морковче да виси някъде другаде – ще се оставиш да те поведе (учтиво) друга пръчка… В случая сме доволни най-много от разочарованието на госпожа президентката на Lucasfilm, мисис Кенеди:

„Дейвид Бениоф и Дан Уайз са невероятни разказвачи. Надяваме се да ги включим в нашето пътешествие в бъдещето, когато ще могат да се откъснат от ангажираното си ежедневие и да се съсредоточат върху Star Wars

Все пак да „изпуснеш” толкова „горещи” и търсени автори, работили в продължение на години върху огромно телевизионно явление като „Игра на тронове” за НВО, си е сериозен проблем, независимо от мощната вълна от възмущение, предизвикана с последния сезон на фентъзи приказката, създадена от Джордж Р.Р. Мартин. Или пък… точно това е причината – и кака Катлийн се е договорила с тях след „драматургиите” с осми сезон, да намерят взаимно благовиден повод пътищата им да се разделят?! Не се ли случваха (почти) така нещата с голяма част от авторите/режисьори на последните няколко епизода/spin-off филми във вселената на „Star Wars?!

Каквато и да е причината, Бениоф и Уайз няма да работят (засега, но май е завинаги) поStar Wars“, а на нас, колкото и вече да ни е безразлично какво се случва в онази Disney-вселена, този факт ни допада – да ги видим какво ще сътворят в Netflix, и тогава ще раздаваме „присъди”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *