Този свеж поглед, на който попаднахме в потока от разнообразни новини, ни подсети да проверим колко всъщност е пораснала любимата ни Хейли Стайнфелд. Оказа се, че в края на годината девойката ще навърши 23, а ние (за съжаление) не сме имали повод скоро да пишем за нея, освен покрай миналогодишния „Бъмбълби“.

Както и друг път сме споменавали, много харесваме порастването й, следим я отдавна и сме почитатели на почти всичко от първата й поява в пълнометражен филм – „Непреклонните“, през „Romeo & Juliet“, „Играта на Ендър“, „Водачът“, „10,000 Saints“, та чак до „The Edge of Seventeen“ (разните екшън-забежки не ни влизат сериозно в полезрението). И сега сме сигурни, че идеята да пробва роклите и специфичния нрав на Емили Дикинсън ще й пасне като ръкавица по мярка.

Вижте как се справя със задачата в трейлър на предстоящата телевизионна поредица „Dickinson”, посветена на живота на прочутата американска поетеса.

Сюжетните нишки предизвикателно преплетени – жена на словото в XIX век, при това в раздирана от Гражданската война Америка, Емили Дикинсън определено не е най-лесната за разгадаване и обрисуване персона. Поредицата на Apple TV+ са се захванали с амбициозната задача да поднесат познатата информация около изолиралата се от света поетеса по атрактивен начин, който да „съблазни” младите поколения – и (може би) те да посегнат към томчетата с издадени нейни творби.

От това, което виждаме в първите кадри, бъдещият сериал не прилича на сериозна драма, канонично скована в определена епоха – бунтовният характер на главната героиня личи и чрез решението на авторите да използват детайли от нашата модерност (като музиката), поставени в атмосферата на миналото. А дали ще се обсъждат сексуалните предпочитания на прочутата поетеса, която изживява своите 55 години откъсната от светските глъч и суета – това все още е загадка. Но каквито и да са решенията на авторите за тона и стила на бъдещите епизоди от поредицата, това, което виждаме като първи поглед към нея, много ни допада.

Създател на „Dickinson” е Алена Смит, участвала в сценарния и продуцентски екип на „The Newsroom” и „The Affair”. Ролите са разпределени между любимата ни Хейли (в ролята на поетесата), Джейн Краковски (госпожа Дикинсън), Тоби Хъс (Едуард Дикинсън, бащата), Анна Баришников (Лавиния, сестра на Емили), Ела Хънт (Сюзън Джилбърт, впоследствие Дикинсън, омъжена за брата на Емили Остин и всъщност едно от най-любимите същества на прочутата поетеса) и Ейдриън Енско (Уилям Остин, братът на Емили и Лавиния).

За момента очакванията са 30-минутните епизоди на „Dickinson” да се появят по AppleTV+ по някое време през есента – разберем ли повече подробности, ще споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *