Няколко месеца ни делят от пускането на стрийминг услугите Disney+ и Apple TV+, а от известно време знаем, че Warner Media готвят нова стрийминг услуга, наречена HBO MAX, която ще бъде пусната през пролетта на 2020. Появата на всичките тези новини от край време се превърнаха в повод за питането на един въпрос – какво ще направи стрийминг гигантът Netflix, за да остане на върха? И вече започнахме да забелязваме тенденцията, че Netflix са готови да платят много, за да привлекат ценни кадри от филмовата индустрия, а най-новото попълнение към това портфолио от талантливи хора е Пати Дженкинс.

Няма и месец, откакто Netflix сключиха мащабна филмова и телевизионна сделка със създателите на култовото предаване „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Дан Уайс, а този месец очакваме в стрийминг платформата да се появи първият сериал, дело на Райън Мърфи, който също е с ексклузивна сделка с Netflix. Режисьорката на „Жената чудо” ще е втората жена (след Шонда Раймс), която ще сключи такава мащабна сделка с Netflix, а от Deadline разбираме, че многогодишната сделка се явява в това, че Дженкинс ще създава и продуцира ексклузивно телевизионно съдържание за компанията.

sam_sheridan_patty_jenkins_and_chris_pine

Пати Дженкинс сподели, че няма търпение да започне това приключение и да работи заедно с екипа на Netflix, а ето какво казва вицепрезидент на оригиналното съдържание в Netflix Ченинг Дънги:

Ние сме изключително развълнувани да приветстваме Пати Дженкинс в Netflix. Тя разказва много уверено истории, които оставят незабравими следи в хората, а нейната работа е надхвърляла границите не малко пъти. Нямаме търпение да станем дом на много от нейните идеи и да помогнем да вдъхнем живот в тях.

За нас ще е изключително интересно да видим какво ще ни донесе тази сделка. Макар че Пати Дженкинс не е с изключително богат опит в телевизията, проектите, с които се е захващала, са били повече от сполучливи като мини-сериала „I Am the Night” или „The Killing”, за чийто пилотен епизод получава номинация за „Еми”. Предвид факта, че в момента Дженкинс е заета с работата по „Wonder Woman 1984”, очакваме да мине известно време преди да научим за захващането на нов телевизионен проект, но когато това стане, ние обещаваме да ви споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *