Мат Деймън

Съберат ли се в едно изречение две имена на носители на „Оскар“, неминуемо общият им бъдещ проект ще бъде изследван като под лупа! Това се случва с новата филмова идея „Stillwater”, която ще бъде режисирана от Том МакКарти („Spotlight”), а главната роля в бъдещия филм ще бъде поверена на Мат Деймън.

Сюжетът проследява един работник на нефтена платформа от Оклахома, потеглил към Марсилия с идеята да посети дъщеря си, която излежава присъда в затвора за убийство. Разбира се, обвинението е фалшиво и разбира се, таткото и щерката не поддържат никаква връзка от векове. Въпреки това, напук езиковите бариери, културните различия и сложната правова система, честният работник е приел като свята мисия идеята да реабилитира дъщеря си… Междувременно той се сприятелява с французойка и се оказва, че има още много неща, които може да открие сам за себе си…

Още през май Variety коментираха, че Мат Деймън се подготвя за нов проект, той и МакКарти са били забелязани заедно в Оклахома през юни и ето че идва време за подробностите около „Stillwater”. Продуценти са Participant Media (отговорни за невероятния успех на „Зелената книга”) и Anonymous Content, по сценария на проекта са работили Том МакКарти, Томас Бидгейн и Ноа Дебри. Изпълнителни продуценти ще бъдат Джеф Скол и Марти Джо Уинклър-Йофреда. Отговорник за разпространението на филма са Focus Features.

Ще очакваме с интерес още подробности около този проект – сигурни сме, че за него тепърва ще има да се говори.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *