Понеже сме много претенциозни и не можем да гледаме най-обикновени комедийки, в които се случват стандартните злополучия и неразбирателства, поставящи героите в неудобни ситуации, се интересуваме само от комедии, които имат потенциала да ни представят и нещо повече. В новия трейлър за поредния мини-сериал, който Netflix ще пуснат – „Living With Yourself”, намираме индикации за точно такъв потенциал и то на няколко различни нива.

Сериалът ще разгледа историята на депресиран мъж, изигран от прекрасния и лъчезарен Пол Ръд, който отива на СПА, за да си оправи настроението и живота. Това, което процедурата всъщност прави, е да създаде негов по-щастлив, по-самоуверен и като цяло по-добър двойник, който да заеме мястото му. Предстои да разберем по какво злощастно стечение на обстоятелствата обаче, нещастният оригинал също се запазва и двамата трябва да намерят начин да живеят един с друг, запълвайки един живот.

Вижте трейлъра сега:

https://www.youtube.com/watch?v=5w54yW2Ur50

Първото, което ни хваща окото, разбира се, е, че Пол Ръд играе две роли. Винаги, когато тази възможност е дадена на един актьор, има вероятност да видим много любопитни неща, тъй като това им дава възможност да разгърнат потенциала си по начин, по който не биха имали в обикновен наратив. Когато това се прави за комедиен ефект, може да произведе наистина забавни ситуации, произтичащи от едновременните прилики и разлики между двата героя. Пък и винаги бихме гледали двойна доза Пол Ръд, защото той е съкровище.

Освен това, много се радваме, че негова партньорка на екрана, в ролята на съпругата му, е Ашлин Бий. Фенове сме на ирландката от всички британски панелни шоута, в които сме я гледали (като „8 Out of 10 Cats”), намираме я за ужасно талантлива и симпатична и се радваме, че ще има възможност за такава високопрофилна изява.

ашлин бий
Ашлин Бий

Не пропускаме да отбележим, че сме любопитни да видим дали сериалът ще отдели внимание на депресията на „оригиналния” Пол Ръд, за да разгледа менталното здраве като тематика, как депресията влияе на героя и на хората около него, пък и до каква степен „щастливият” вариант е същият човек. Защото единственото ни притеснение за момента е, че от това, което виждаме в трейлъра, забавните ситуации между двамата са неудобни и абсурдни, т.е. имат комедийна стойност, но не сме сигурни, че това е достатъчно сюжет, че да запълни 8 епизода.

За това тематично задълбочаване обаче, което би издигнало проекта в оценките ни, има причина да се надяваме заради екипа зад камера. Създателят Тимъти Грийнбърг е работил дълги години по „The Daily Show”, а режисьорите Джонатан Дейтън и Валери Фарис направиха „Little Miss Sunshine”. С една дума, говорим за хора, които знаят как да използват комедията като инструмент и призма, през която да разглеждат важни теми и да изградят богати герои. В актьорския екип също така участват Дезмин Борджис, Карън Питман и Зоуи Чао.

Living With Yourself” ще бъде пуснат в Netflix на 18 октомври.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *