Обичаме новини, в които е „замесен” Ричард Линклейтър, особено когато са амбициозни и дългосрочни проекти. Такава се оказа любимата ни поредица „Преди изкрева”-„Преди залеза”-„Преди полунощ”, чиито герои се развиват в рамките на повече от 18 години, а на „Юношество” със стотици награди и номинации от цял свят, включително оскарови, той посвещава 12 години от живота си. Сега Линклейтър работи по нов проект, който ще бъде адаптация на добре приетия мюзикъл на Стивън Зондхайм „Merrily We Roll Along”.

В  основата на сюжета е едноименната пиеса от 1934 година на Джордж Кауфман и Мос Харт. В нея действието се развива в продължение на 20 години, като проследява талантливия бродуейски композитор Франклин Шепърд, който изоставя театралната си кариера и приятели в Ню Йорк и се опитва да реализира амбицията си да продуцира филми в Лос Анджелис. И пиесата, и мюзикълът започват с момента, когато Шепърд е на върха на славата си в Холивуд, а разказът потича в обратна на времето посока, като представя най-важните епизоди от живота на Франк.

Очаква се в главната роля да видим Бен Плат, който има опит на бродуейска сцена. Бийни Фелдстийн ще влезе в ролята на най-добрата приятелка на главния герой – театралната критичка Мери Флин. Според източниците на информацията за работата по този филм, очакванията са снимките да протекат в обратен ред – краят му (подобно на пиесата и мюзикъла) представя героите в средата на техните златни 20 години – моментът, в който поемат по пътя към своята звездна слава.

Амбициозният проект ще бъде продуциран от дългогодишния творчески партньор на Линклейтър – Джинджър Следж; говори се, че в продуцентския екип ще се включи и Джейсън Блум с компанията си Blumhouse. В очакване да се срещнем новия образ на вечно любимата ни Кейт Бланшет, в най-новия филм на Линклейтър „Where’d You Go, Bernadette”, който вече е по екраните в САЩ, оставаме с изострено внимание по темата за бъдещия 20-годишен проект на режисьора. Бъдете сигурни, че ще споделим – в близко или далечно бъдеще…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *