Според скромното ни мнение НВО имат сериозен опит в поднасянето на великолепно реализирани, интригуващи поредици, като темите не са от значение за степента на ангажираност – творческите екипи се впускат със страст и в разказване на съвременни истории, и в пресъздаване на фентъзи-сюжети.

С поредицата „Catherine the Great” телевизионната компания осъществява мечтата на обичаната, великолепна актриса и носителка на „Оскар” Хелън Мирън да влезе отново в ролята на владетелка – този път на просторната руска земя, на прага на новото време в XVIII век. С наближаването на премиерната дата дойде ред и на пълен трейлър на подготвяния мини-сериал.

Най-накрая да видим изостряне на напрежението, силни моменти и истинското лице на императрицата – „Колкото и да се правите на велики и непобедими, аз няма да ви отстъпя трона!” И да, тя има предвид вездесъщите мъже-претенденти. С каквито и средства да е извоювала короната, една жена с възпитанието и образованието на Екатерина Велика добре знае към какво трябва да се стреми един истински загрижен за страната си владетел и няма намерение да предаде своята воля и мечтата си да види Русия обединена и силна. Това, което виждаме в момента, ни допада – и като поглед към историческите факти, и като визуална реализация, затова възлагаме сериозни надежди на „Catherine the Great” да ни гарантира качествен телевизионен „ангажимент”.

Напомняме, че драматичният сюжет ще се развие в четири части и ще навлезе в тайните на заредения с бурни политически страсти и сексуални предизвикателства имперски двор на най-могъщата руска владетелка в историята. Силна, независима, изключително интелигентна и сексуално освободена, притежателка на върховната власт над повече от 30 територии в продължение на повече от 30 години, Екатерина Велика е съвършеният образ на една модерна жена. Поредицата проследява последните години от царуването на Екатерина и страстната ѝ връзка с руския военен предводител Григорий Потьомкин (в ролята е Джейсън Кларк).

HBO и Sky обединяват сили за продуцирането на четирите епизода на „Catherine the Great”, които са режисирани от Филип Мартин, работил с Мирън по „Prime Suspect”. Автор на сценария е Найджъл Уилямс („Elisabeth I”). Останалите роли са разпределени между Джина МакКий, Рори Къниър, Ричард Роксбърг, Кевин Р. Макнали, Сам Паладио, Джоузеф Куин и др.

Премиерата на поредицата е на 21 октомври 2019 година по HBO и Sky.

splash-catherinethegreat

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *