огън и кръв

Изминаха близо 3 месеца, откакто научихме нещо ново за предстоящите сериали от вселената на „Игра на тронове”, а именно, че една от предисториите, която вероятно ще бъде озаглавена „The Long Night“, е започнала снимки. Малко преди да научим тази новина, успяхме да дадем някаква яснота по въпроса с проектите от вселената, но едва сега получихме конкретна информация за още един от трите нови сериала, които бяха потвърдени от самия Джордж Р. Р. Мартин. И можем да споделим, че предположенията ни се оказаха верни и наистина една от предисториите ще се фокусира върху рода на Таргариените.

Засега проектът е неозаглавен, но смятаме, че „Огън и кръв” („Fire & Blood“) ще бъде крайно подходящо заглавие за сериала. Смята се, че той ще проследи историята в публикуваната през тази година едноименна книга на Мартин. Тя е първата от двете части, които разказват детайлно историята на Таргариените, но на този етап не е ясно каква част от нея е планирано да бъде разказана на екран. Според източници на Entertainment Weekly е възможно кулминацията на сериала да се яви гражданската война между Таргариените, която е по-позната сред феновете като Танца на драконите. Конфликтът се е случил около 170 години преди събитията в сериала „Игра на тронове” и представлява един от най-интересните моменти в историята на драконовия род.

огън и кръв корица

Не можем да сме напълно наясно на какъв етап се намира проектът, защото от HBO гледат да държат сериала в мистерия и да не разкриват каквато и да е информация, но почти всички големи медии потвърдиха, че предисторията е много близко до поръчката на пилотен епизод. Отговорник за сценария на този пилотен епизод ще бъде Райън Кондал („Colony”), a Джордж. Р. Р. Мартин ще изпълнява ролята на изпълнителен продуцент на сериала.

Засега почти всичко е една голяма въпросителна и не сме сигурни докъде ще стигне този проект. Все пак ние се надяваме той да види бял свят и да не се случи това, което стана с предисторията, по която работеше Брайън Когман (за която се говореше, че е обвързана точно с Таргариените). Мисълта да видим гражданска война, в чиято основа са драконите, някак ни съблазнява, а и определено е нещо далеч по-различно от това, което сме видели досега или което евентуално ще видим с „The Long Night“.

Ще ви държим в течение с всички новини около предисториите, за които вече знаем нещо, и да ви съобщим веднага щом разберем за какво става дума в третия мистичен проект от вселената на „Игра на тронове”.

ogan-i-krav-30

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. HBO ще изпипат нещата и ако не се получи, няма да види бял свят! Стискаме им палци.

  2. Книгата е супер! Нямам търпение за втората част, в която би трябвало да се разказва за Тивин Ланистър като ръка на Лудия крал, за самия Ерис у бунта на Робърт. В Таргариените наистина е имало нещо различно и специално и сега много добре разбирам думите на майстер Емон, че е ужасно да има един останал и сам Таргариен на света… 😜😜