Не помним откога не ни се е случвало да попаднем на трейлър, свързан с предстояща премиера, който не само да допълни информацията, която вече сме представяли, но и да добави различен… акцент в сюжета. През юни обърнахме внимание на развитието по поредицата „For All Mankind”, в която събитията се случват в алтернативна реалност и прочутата „космическа надпревара” между „великите сили” продължава с пълна сила. И след като американците отчаяно проследяват на живо кацането на луната на своите съперници – руснаците, те решават, че ще търсят други възможности.

Интересното и неизвестното до момента беше, че стъпката напред е поверена на жени-астронавти, които мечтаят да излязат в космоса. И така – какво би станало, ако САЩ не бяха първи?

https://www.youtube.com/watch?v=N3RjayAF0b4

Не крием пристрастията си към всички – фантастични или не толкова – сюжети, които се развиват в (познато или приказно) пространството между звездите, и се опитваме да очакваме без предразсъдъци нови истории, независимо от медията, в която ще се появят. И все пак в случая с Apple TV+ ни се струва, че авторите отиват прекалено далече, съобразявайки се с глобалните трансформации след началото на движението #MeToo. Пък и тази година се получава едно особено „натрупване” от истории за жени в космоса – нали помните, че Ноа Хоули дебютира в „голямата” режисура с „Lucy In The Sky” и Натали Портман?

Създатели на „For All Mankind” са носителят на награда „Еми” Роналд Д. Мур („Battlestar Galactica”, „Philip K. Dick’s Electric Dreams”, „Outlander”), Мат Волперт и Бен Недиви. За разсеялите се ще припомним официалния синопсис на подготвяната телевизионна поредица:

Разказът във „For All Mankind” е пресъздаден през гледната точка на астронавти, инженери и техните семейства и представя една възможна версия на свят, в който НАСА и космическите програми са останали важен приоритет за правителствата, специален фокус на „надеждите и мечтите”.

Определено ще ни бъде интересен резултата от усилията за това фантасмагорично „пренаписване” на историята, свързана с космическите полети на човечеството. В сериала участват актьорите Джоел Кинаман, Майкъл Дорман, Рен Шмид, Шантел ВанСантен, Сара Джоунс, Джоди Балфур и др. Очаква се епизодите да се появят във „всемирния” стрийминг-поток, по-специално в каталога на Apple TV+ на 1 ноември 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *