Добрият кастинг не е лесна работа, но когато е наистина добър, е великолепно. Затова със задоволство споделяме, че Андрю Скот е кастнат да играе Том Рипли, по-добре познат като „Талантливият г-н Рипли” в нов минисериал за Showtime.

Андрю Скот за пръв път покори феновете с маниакално доброто си изпълнение като Мориарти в „Sherlock”  на BBC, където беше единственият достоен противник на Бенедикт Къмбърбач. Последно пък благослови света и най-вече генералната интернет общност като Секси Свещеника във „Fleabag” (на посветените ще кажем само „Kneel.”, а на непосветените – гледайте „Fleabag”!). Дори и само с тези две роли, Скот ни е доказал, че е еднакво перфектен и в ролята на манипулативен социопат и лъжец, и в тази на безобразен чаровник. Това са именно двата аспекта, които са най-важни, когато някой играе професионален измамник като Том Рипли.

Сериалът на Showtime е озаглавен просто „Ripley” и ще започне с историята за това как мошеникът се бори за оцеляване през 60-те години в Ню Йорк, когато е нает от богаташ да отиде в Италия и да убеди сина му, който е абсолютен нехранимайко, да се завърне у дома. Това, разбира се, е точното начало на всеизвестния филм от 1999 г., когато Мат Деймън влезе в титулярната роля. Сериалът обаче няма да бъде римейк нито на този, нито и на който и да било от другите филми, правени по романите на Патриша Хайсмит. Той ще заимства основно от 5 от книгите за Рипли – „The Talented Mr. Ripley”, „Ripley’s Game”, „Ripley Under Ground”, „The Boy Who Followed Ripley” и „Ripley Underwater”.

Чудесният кастинг обаче не е достатъчен за успеха на такъв амбициозен проект. За щастие, това е именно същият проект, за който сме разказвали, че ще бъде написан от Стивън Зейлиън, сценарист на „Списъкът на Шиндлер”, „Американси гангстер”, нетърпеливо очаквания „The Irishman” и какво ли още не, както и създател, сценарист и режисьор на чудесния „The Night Of”.

С такова тежко име като Зейлиън начело на „Ripley” и с дом като Showtime, които винаги са имали доста „зряла” целева демография и със сериали като „Homeland”, „The Affair”, „Shameless” и чисто новия „Escape at Dannemora” доказват, че знаят как да правят телевизия със сложни сюжети и още по-сложни персонажи, няма как да не сме искрено развълнувани за това ново начинание. Сега остава само въпросът кой ще изиграе плячката на Рипли. Нима Джуд Лоу не изглежда също толкова добре, колкото и преди двадесет години?

Ripley” се очаква по екраните през 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *