Преди повече от година писахме за сериал по книгите на Тери Пратчет за Стражата от „Светът на диска” и изглежда продукцията не е забравена, а се е развивала с пълна сила през това време. След като преди няколко месеца се насладихме на прекрасната екранизация на „Добри поличби“, която Пратчет написва заедно с Нийл Геймън, сега е време да обърнем вниманието си към следващия проект по покойния автор.

Благодарение на Deadline научаваме, че продуцираната от BBC America адаптация най-после се е сдобила със своя първи актьор. Това е младият Адам Хюгил (на снимката), който има единствено поява в сериала „Pennyworth”. Той ще влезе в ролята на наивния, но героичен Керът, отгледан от джуджета човек, който иска да прави добро и да помага на хората.

Новият сериал, който все още носи работното заглавие „The Watch”, ще разказва историята на група странни и разнообразни персонажи, част от полицията на най-големия град в Света на диска – Анкх-Морпорк. Осемте едночасови серии ще проследят техния живот и различните случаи, с които се сблъскват по време на работа. Не е ясно на този етап дали сценаристът Саймън Алън ще използва някои от вече съществуващите истории или ще опита да измисли нещо коренно ново и различно.

Освен вече споменатия Керът, Стражата включва още колоритните образи на нейния командир Сам Ваймс и жена му лейди Сибил Рамкин, мързеливия сержант Фред Колън и ефрейтора с неясен произход Ноби Нобс, както и върколака Ангуа. Нямаме търпение да научим кои актьори ще бъдат избрани за споменатите роли.

The Watch” ще бъде продуциран от BBC America, заедно с основаното през 2012 от самия Пратчет студио Narrativia, което сега се ръководи от неговата дъщеря Риана и бившия му бизнес мениджър Роб Уилкинс. Ето какво споделя Уилкинс за предстоящия сериал, на който той ще е и изпълнителен продуцент:

Преди много години Тери взе смелото решение да позволи нови истории за Стражата да бъдат разказани със съществуващите персонажи. Отне дълго време нещо да се случи, защото ние браним тези герои с цената на живота си. Много от най-големите идеи на Тери днес звучат по-съществено и актуално откогато и да било. Аз съм изключително развълнуван да работя със Саймън и толкова талантлив екип, който разбира уникалния гений на автора.

Към Роб Уилкинс ще се присъединят още Хилъри Салмон, Бен Доналд и Фил Колинсън в ролите на изпълнителни продуценти. „The Watch” вече започва да придобива форма и се надяваме в най-скоро време да научим още подробности около екипа и споменатите по-горе роли. Със сигурност ще следим развитието с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тоя е перфектен за Керът,общо взето точно така съм си го представял само че риж,докато съм чел книгите за Стражата