Чистите американски комедии рядко ни грабват окото, защото обикновено всичките са еднакви и в повечето случаи, даже не са и особено смешни. Затова, когато ще се интересуваме от жанра, гледаме или да има нещо допълнително към замисъла, което да ни заинтригува, или филмът да е направен от хора, за които знаем, че могат да правят качествена комедия. Новият проект, който ще бъде продаван на фестивала в Торонто, а ще влезе в продукция тази есен, има потенциала да бъде именно комбинация от тези два търсени фактора и съответно – потенциала да бъде наистина добра комедия.

Филмът за сега е озаглавен „My Only Sunshine” и ще разказва за женена двойка, чийто страстен и нефункционален брак е пред разпад. Като последна надежда за нестандартна брачна терапия, те решават да оберат банка заедно. Когато обаче вече са вътре в банката със заложниците, ще се изправят пред предизвикателството на професионален полицейски посредник и ще се сблъскат с корените на проблемите във взаимоотношенията си.

Замисълът ни звучи обещаващо забавно, тъй като включва два различни елемента, които обаче лесно виждаме как биха могли да бъдат комбинирани. Именно в ситуацията на сложно измисления и завъртян план за обир сме виждали прекрасно да блесват отношенията между героите и личните им особености. Да, тук няма да видим работата на брилянтния Стивън Содърбърг, който наистина ни е разглезил откъм филми за обири, и с „Оушън” поредицата, и с прекрасния „Късметът на Логан”. Но това не значи, че няма да дадем шанс на някой друг да се пробва да ни изненада приятно.

Тук с тази нелека задача ще се нагърби режисьорът Марк Палански, който до сега е режисирал доста съмнителния „Penelope”, преди 2 години „Rememory” с Питър Динклидж, както и няколко епизода на „A Series of Unfortunate Events”. Въпреки че резюмето му дотук не е впечатляващо, той директно ни печели с това какъв прекрасен водещ актьорски състав си е избрал – в две главни роли е поставил невероятно прекрасните Саймън Пег и Дж. К. Симънс.

Саймън Пег например е от хората, които слагаме в онази втората категория, която споменахме в началото – хора, които са ни доказали, че могат да правят качествени комедии. Докато той напоследък се завъртя и в поддържащи роли в грамадни франчайзи, за нас винаги ще бъде на първо място човек, който от години наред работи с Едгар Райт, за да направят някои от любимите ни комедии, правени някога. А Дж. К. Симънс има ли въобще какво да го обсъждаме – комедии, драми, супергеройски калабалъци – ще му слушаме дълбокия тембър и ще му гледаме дяволитата усмивка или отприщената ярост до края на света.

My Only Sunshine” ще бъде режисиран от Марк Палански по сценарий от Дж. Т. Пети и Кейт Пети. Продукцията се очаква да започне тази есен, така че ще се ослушваме за премиерна дата следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *