След повече от година и половина чакане най-сетне имаме официален трейлър за новия пети сезон на брилянтния „Peaky Blinders”. След толкова време трейлърът отново ни връща ударно в света на гангстерите от Бирмингам, с уникалния стил и визия, с прекрасните костюми и типичната за героите нагласа към света – чуваме гласа зад кадър на Томи Шелби да казва „We own the ropes, who’s gonna hang us now?” и отново сме безвъзвратно въвлечени в неговите драми и тези на семейството му.

Предупреждаваме, че трейлърът съдържа някои спойлери, особено видимата липса на героите, които загубихме в последния сезон, така че ако не сте наваксали още, предупреждаваме да го направите преди видеото по-долу. Ако пък сте тотално незапознати, не бихме могли да препоръчваме сериала по-горещо и окуражаваме всеки да го изгледа – 4 сезона по 6 епизода са и не можем да опишем колко много си струват.

Накратко, „Peaky Blinders” разказва за Томи Шелби (неотразимият Килиън Мърфи), който, след като служи в британската армия по време на Първата световна, се завръща в родния си Бирмингам и поема управлението на семейния рекетьорски и букмейкърски бизнес, като създава огромна гангстерска империя, която впоследствие се опитва да легитимизира. Невероятното умение на Томи да планира и да предвижда най-добрия начин да манипулира хората, подпомогнат от лоялността до гроб на семейството си, му помагат да се справя и с най-безскрупулните си врагове, но не и с вътрешните си демони.

Петият сезон вече намира Томи и семейството през 1929 г., на ръба на Голямата депресия. Томи вече е член на английския парламент и ще се сблъска със съвсем различен тип врагове от тези, на които е свикнал. Един от тях, който със сигурност ще бъде от най-интересните нови образи, е Осуалд Моузли, в чиято роля ще влезе Сам Клафлин. Моузли е лидер на фашистката партия в парламента и си представяме какво отношение ще има към циганските корени на Томи, който пък адски много обича, когато някой посмее да гъкне за тази му черта. Междувременно обаче създателят Стивън Найт също така в едно интервю говори за това, че през 1929 някои от най-опасните гангстерски организации са били базирани в Глазгоу, и сериалът ще се занимава с една определена банда – The Billy Boys, които ще се опълчат на Пийкитата.

Оригиналният каст, включващ Килиън Мърфи, Хелън МакКрори, Пол Андерсън, Софи Рандъл и други, е допълнен от новите попълнения Сам Клафлин и Аня Тейлър-Джой. За съжаление, премиерна дата за широката публика все още няма, но след като на 18 юли на специална прожекция в Бирмингамското кмество се състоя премиерата на първия епизод, предполагаме, че едва ли остава много време. Сериалът, както досега, вероятно ще се излъчи първо по BBC, а чак след като приключи за Великобритания, ще бъде качен за световна консумация в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *