Едно от най-добрите продължения и обезателно едно от най-запомнящите се кино изживявания днес си остава „Лудия Макс: Пътят на яростта“. Пълен със смайващи преследвания, вдигащи адреналина екшън сцени, запомнящи се изпълнения и най-вече режисура, филмът взе заслужено шест награди „Оскар“ и спечели сърцата на фенове, критици и хора, които не бяха запознати с поредицата на великия Джордж Милър.

Ехото от успеха на „Лудия Макс“ бе толкова силно, че не отне дълго, за да започнат разговорите за продължение (и предистория). За съжаление, режисьорът влезе в пререкания със студиото, искайки от тях полагащия му се бонус в размер на 7 милиона долара заради това, че е успял да заснеме „Пътят на яростта“ за по-малко от 157 милиона долара. Warner удариха силна контра на това изискване и твърдяха, че бюджетът на филма е надвишил тази сума и е стигнал цели 185 милиона.

Впоследствие излязоха наяве повече подробности около делото и се оказа, че от студиото са настояли определени сцени да не бъдат заснемани, което е принудило Милър да напише и заснеме изцяло нови, както и алтернативен край на филма. Продуцентската компания на Милър има доказателство, че Warner са подписали договор, с който са одобрили да се отпуснат допълнителни 31 милиона, за да се завършат снимките, но тези пари няма да се начисляват над първоначалните 157 милиона. Малко по-късно Warner заявиха, че продуцентската компания на Милър се е съгласила да финансира част от допълнителните снимки, като впоследствие това не се случва, а алтернативният край е нещо, на което студиото не е настоявало, а по-скоро само е предложило.

Всичко това се случи преди около 2 години и оттогава отношенията между режисьора и студиото така се обтегнаха, че Милър заяви, че ситуацията е сложила край на доверието помежду им и на възможността за каквито и да било продължения на „Пътят на яростта“.

лудия макс - том харди

След всичката тази горчилка, днес имаме повод да се усмихнем и да оставим цялата съдебна драма зад гърба си. В интервю за Indiewire Джордж Милър каза следното относно бъдещето на поредицата:

Има написани истории за два филма с Макс и един за Фюриоса. Все още доуточняваме нещата с Warner, но по всичко личи, че ще се разберем и филмите ще се осъществят. Всичко започна с хаоса в офисите им, преди напускането на Кевин Цуджихара. По онова време сякаш имаше три режима, всеки бе обзет от страх и не успях да прикова вниманието на никого. Това ме накара да потърся решение на проблема в съда. Но сега, след сливането с AT&T, изглежда всичко е тръгнало напред и нагоре, което означава, че ще има развитие по поредицата в близко бъдеще.

What a day! What a lovely day!” Думите на Милър изпълват сърцата ни с радост, карат въображението ни да се развихри и силно се надяваме оборотите по въпросните проекти да се качат мигновено и в най-скоро време да видим раздвижване и по трите заглавия. Знаем, че Том Харди е подписал договор за три филма, което автоматично гарантира присъствието му. Всичко е в ръцете на Милър и Warner и дано нещата наистина се случат.

Ще следим развитието отблизо и ще ви държим в течение на подробностите.

кадър от лудия макс

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Имат написана история, ама скицирана ли е? Fury Road е „мъчен“ повече от десетилетие преди пускане на екран.

    1. Според мен е по-скоро първи драфт (около 20 страници), нахвърлящи основната история и моменти. Малко след Fury Road Милър каза в интервю, че следващият филм ще се казва Wasteland.

  2. Това винаги е било тъпа поредица… И продължението е същото… тъпотия!
    Ставате банални и смешни с прехласването по тази кино-пародия!!!

  3. Колкото и да го плюете си е явление. То и на мен Влателина на пръстена без 1-та част си беше тъпня, ама… А и да не забравя онази … Троновете.