Трябваше им повече от година на USA Network, за да реализират дълго коментираната и подготвяна идея вселената на Джейсън Борн да се „прероди” за нов живот на малкия екран. Не сме забравили обещанието поредицата да се нарича „Treadstone“ – по името на организацията, култивирала уменията на Борн, а историята трябва да проследи подробности около създаването и развитието на тази програма на ЦРУ, която, чрез специфичния „behavior modification protocol“, превръща агенти в убийци с почти свръхчовешки умения. И ето, че в първия тийзър-трейлър агенти по целия свят най-неочаквано са „събудени“, за да изпълнят смъртоносните си мисии.

Изглежда точно така, както бихме очаквали – телевизионна поредица с екшън-герои, които притежават смъртоносни умения и не се свенят да ги използват с максимален размах. Няма и помен от майсторството на Грийнграс – не че сме очаквали негово включване, просто в подобни моменти ни обхваща носталгията по филмите с Мат Деймън от преди 10-15 години, поставили началото на тази поредица. И макар „Джейсън Борн” от 2016 година да остави сравнително добри впечатления по отношение на екшън-детайлите, финалният (финансов) резултат не бе (достатъчно) обнадеждаващ.

Сценарист и изпълнителен продуцент на „Treadstone” е Тим Кринг („Heroes“), като самият Робърт Лъдлъм фигурира в екипа като съавтор на част от сюжета/историите. Режисьор е Рамин Бахрани („451 градуса по Фаренхайт“). В актьорския екип са Джеръми Ървайн, Брайън Дж. Смит, Омар Митуали, Трейси Иджиячор, Хан Хю-джу, Мишел Форбс и др.

Премиерата на поредицата ще бъде този октомври в мрежата на USA Network.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Понякога има сериали, които носят мощ, визия и дори вманиачаване. Аз се сещам за Декстър, Спартак, Мостът и др. Дано този да носи тази енергия.

    1. Като млад бях изчел почти всичко от Лъдлъм. Най-добрите му неща са-Самоличността на Борн и Ръкописът на Чансълър