the kill team с александър скарсгард

Всички знаем, че отношението на американците към техните военни е леко странно благоговейно, затова внимаваме, когато се появи нов филм на тази тематика – много е лесно тези филми да се обърнат в безкрайна пропаганда с нула артистични качества. В същото време обаче има причина военните филми да са един от най-уважаваните и популярни жанрове в киното. Това е и причината най-много да обичаме да виждаме филми, които разглеждат история за американската армия от различна гледна точка, което понякога е рецепта за страхотни произведения.

Определено имаме надежди различна гледна точка да видим в предстоящия „The Kill Team”. Филмът е режисиран от Дан Краус и е фикционализирана версия на едноименния му документален филм от 2013 г. Това само по себе си носи страшно голяма доза интегритет на проекта – очевидно историята ще бъде разказана от човек, който се е занимавал дълбоко с нея и я познава много добре. А тази история със сигурност трябва да бъде разказана много внимателно и много уверено.

The Kill Team” разказва за младия войник Андрю Бригман (Нат Улф), който се оказва заставен от новия си сержант (Александър Скарсгард) да убива цивилни в Афганистан под заплаха, че ако откаже, ще бъде убит от собствения си отряд. Напрежението от тази заплаха, комбинирано с тежестта, която главният герой носи у себе си, в трейлъра поне изглежда, че работят страшно добре заедно, за да създадат усещане на неизбежност и ужас. Гледайте трейлъра сега:

Александър Скарсгард винаги е удоволствие за гледане и изглежда, че много му отива да играе садистично копеле с непрепоръчителен вкус към мустаци. Освен това изглежда сякаш героят му няма да бъде поредният злодей, който се ръководи само от собственото си желание за разруха, а е наистина убеден и вярва в позицията си. Нат Улф пък досега основно е играл по тийнейджърски романтични филми като „Хартиени градове”, заради което не сме го гледали много-много. В трейлъра изглежда доста стабилен в роля, която си личи, че е много комплексна и ще изисква от публиката хем да му симпатизира, хем да не го съжалява, което съвсем не е лека задача. Кастът е допълнен също така от Адам Лонг, Джонатан Уайтсел, Браян Марк, Оливър Ричи, Закари Момо и Оси Икхиле .

Ето го и официалния синопсис:

„Когато Андрю Бригман, млад войник, участвал в инвазията на Афганистан, става свидетел на това как войници са изпратени отсадистичния си лидер да избиват невинни цивилни, той започва да се чуди дали да информира по-високопоставените лица. Но тежко въоръженият полк започва да подозира, че един от техните редици се е обърнал срещу другите, а Андрю започва да се страхува, че той ще бъде следващата мишена.”

плакат

Дата за широка премиера на „The Kill Team” засега има само за САЩ, след като официално филмът е дебютирал с доста добри отзиви на фестивала Tribeca.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *