silicon valley

Не обичаме любимите ни поредици да приключват, но няма как да отречем, че има една незаменима тръпка, свързана с излизането на последния сезон на любим сериал. Мисълта, че неминуемо предстои раздялата с любимите герои, това, че знаеш, че виждаш последните им приключения – това неизбежно променя възприятията и очакванията, с които влизаме в последните епизоди. Затова и залозите са толкова високи – защото ако трябва да приключва, то публиката държи да приключва добре, а съвсем наскоро имахме пример за това колко трудно е да се постигне това .

Нямаме търпение да дойде 27 октомври, за да видим любимият ни „Silicon Valley” как ще се справи с тази задача. След като по-рано тази година беше обявено, че шестият сезон на награждаваният сериал ще бъде и последен, се надяваме дълбоко те да успеят да приключат на подобаващо ниво, подходящо за множеството награди и признания, които са получавали, но най-вече – подобаващо на хилядите отдадени фенове, които си изградиха през годините. И колкото и да е трудна задачата вярваме, че такъв достоен финал е повече от възможен. Все пак „Silicon Valley” в продължение на 5 сезона беше една от най-остроумните и актуално сатирични комедии, които въобще сме гледали, пък и успяха да прехвърлят изпитанието, което беше отпътуването на Т. Дж. Милър след 4-и сезон, което някои хора смятаха, че ще им бъде много трудно.

За който не му е давал шанс до сега, „Silicon Valley” разказва историята на фиктивната технологична компания Pied Piper и четиримата й основатели. Изпълнителният директор Ричард (Томас Мидълдич) е персонификацията на компютърния нърд, който е социално неадекватен, а в същото време болно амбициозен и се опитва да пребори всички в жестоката конкуренция на Силициевата долина – меката на развитието на телекомуникационните технологии. Неговите верни другари и помощници са Динеш (Кумеил Нанджиани) – програмист, който често попада под атаките от практически базици на лорда на мрака Гилфойл (Мартин Стар) и Джаред (Зак Дън) – лоялният до смърт финансов директор на компанията. Най-големият им враг е Гавин Белсън (Мат Рос), който олицетворява всички алчни бизнесмени, които не разбират нищо от „чистотата и интегритета” на програмирането и искат единствено да правят пари.

https://www.youtube.com/watch?v=DYylBqu2PXc

Виждаме, че „Silicon Valley” отново залага на двете си най-силни оръжия – комедията и актуалната сатира. След дългогодишни страдания, Pied Piper вече е много успешна компания, която успя да задвижи и собствена криптовалута, т.е. вече са много сериозен играч на полето на Силициевата долина. Виждаме очевидна препратка, към скорошното болезнено за гледане свидетелстване на Марк Зукърбърг пред американския Конгрес, когато той впечатляващо се сгромоляса в усилията си да изглежда поне малко като истински човек. Ричард не е точно като Зукърбърг, затова него не са го направили да изглежда като гущер, а напротив – той продължава да е ужасно нескопосан и неадекватен, и да не знае как да се държи в истинския свят. Нямаме съмнение, че между всичките типични вулгарни шеги, последният сезон ще намери време и реално да адресира наболелият проблем със сигурността на личните ни данни, които се мотаят из интернет и как технологичните гиганти си служат с тях.

Шестият и последен сезон на „Silicon Valley” ще започне на 27 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Абе и аз не обичам понякога любими поредици да приключват, но има поредици, които е по-добре да приключат, преди официално да са приключили (GoT, теб гледам).