1917-img01-20190802

Чувство за все по-сериозно обземаща те паника, ужас и фатална невъзможност да избягаш от всичко, което те заобикаля… Човешко безумие в най-висша степен. Безизходица и вътрешен инстинкт за безусловно следване на заповедите… Всичко това може да открием в първия трейлър на най-новата творба на Сам Мендес „1917”.

Главните роли са поверени на Джордж МакКей („Captain Fantastic”) и Дийн-Чарлз Чапман („Игра на тронове”) – проследяваме двама млади британски войници в продължение на един ден, в който те са изпратени на мисия в опит да се предотврати безмислена атака, която би спасила живота на 1600 войници. Време е за първи истински поглед към този нов филм, посветен на Голямата война.

Поразително е колко поглъщащо е усещането, че се намираш непосредствено до героите – в лудостта на войната. От самото начало не сме се съмнявали, че Роджър Дийкинс ще бъде ненадминат като майстор на образите – благодарение на неговите умения за разказ с помощта на светлината, зрителите ще се върнат цял век назад във времето, за да проследят реалността на войната така, както само сме чували за нея.

Заедно с младежите в главните роли, Сам Мендес разчита и на сериозно подкрепление в лицето на изключителния Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач, Марк Стронг, Ричард Мадън, Андрю Скот, Даниел Мейс, Ейдриън Скарбъро, Джейми Паркър, Набан Ризван, Клер Дюбург. Ето какво гласи синопсисът на филма:

В разгара на Първата световна война двама млади британски войници – Скофийлд (МакКей) и Блейк (Чапман), трябва да изпълнят една абсолютно невъзможна мисия. В надпревара с времето, на тях им е наредено да пресекат вражеската територия и да доставят едно съобщение, което ще спре предвиждана смъртоносна атака и ще бъдат спасени хиляди животи – сред тях е и родният брат на Блейк…

1917-img02-20190802 сам мендес

С изключително нетърпение ще обърнем внимание на факта, че ни се иска да видим още доказателства за майсторството на Мендес в разказването на епохални истории. Именно годините по време на и непосредствено след Първата световна война оформят обществото ни във вида, в който го познаваме днес, но от значение е не само важността на военните събития, а и личностите, голяма част от които изчезват безименни в жестоката паст на безпощадната смърт. Вярваме, че „1917” ще бъде изключителен портрет на времето, който, подобно на документалния експеримент на Питър Джаксън „They Shall Not Grow Old”, ще се опита да запази паметта за миналото. Без него човечеството няма бъдеще… Но ние често забравяме този факт.

1917” ще се появи в определени киносалони на Коледа 2019, преди да бъде пуснат в широко разпространение на 10 януари 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Мендес ни дължи извинение заради “Спектър” и това изглежда като прилично такова.

    1. КАЗИНО Роял и следващият го бяха най-добри. Последващото на Сам Мендес беше под това ниво. Дано тука е по-висока топка.

  2. I was just wondering why would Sam Mendes get up in the morning …let alone bother with a movie…
    This trailer looks surprisingly suspensful, and the last paragraph here partly answers my question…
    Sam Mendes thinks that there is plenty of trouble ahead …