След като Sony Pictures решиха, че е време за първия трейлър на „Малки жени” („Little Women”), ще имаме на разположение няколко месеца, в които ще си фантазираме колко още по-удивително чаровен може да бъде Тимъти Шаламе. Тук имате възможност да се убедите в правотата на това твърдение, но преди да хвърлите поглед към оживелите герои на Луиза Мей Олкът бихме искали да напомним, че новата адаптация по класическото произведение е дело на уважаваната и обичана от нас режисьорка Грета Гъруиг („Lady Bird”).

Романът на Олкът е до голяма степен автобиографичен и е любимо четиво за младите почитатели на класическа литература. Гъруиг е поверила ролите на сестрите Марч на Сърша Ронан, Ема Уотсън, Флорънс Пю и Елиза Сканлън. Четири девойки живеят с майка си в Масачузетс по време на Гражданската война в Америка, а главата на семейството е призован в армията. В живота на сестрите се редуват тревоги, радости, вълнения, болести, тръпките на първите сърдечни чувства и те научават най-важния урок – как да отстояват свободата и независимостта си…

От сега предвкусваме удоволствието от своеобразното пътуване към миналото – обърнахте ли внимание на костюмите и атмосферата, която струи от няколко минутния калейдоскоп от кадри?! Удивителното е, че Гъруиг отново е успяла да сътвори разказ, който изглежда изключително привлекателно и сякаш (до известна степен) тенденциозно съвременно. Явно проблемите на младите души, които жадуват свобода и себеизява (на всяка цена!), са сходни и в средата на XIX, и в началото на XXI век, а младите актриси изграждат неусетно тази естественост с майсторство и непринудено присъствие пред камерата.

Няма да пропуснем да добавим, че в актьорския екип участват още винаги възхитителната Мерил Стрийп (в ролята на леля Марч), Лора Дърн (Марми), Боб Оденкърк и Крис Купър, както и споменатия в началото прекрасен Тимъти Шаламе, когото ще видим в ролята на Тиодор Лоурънс. След този първи поглед към творението на Гъруиг подозираме, че и този път резултата от нейните усилия ще е възхитителен, затова нямаме търпение да дойде Коледа и „Малки жени” да се появи на голям екран.

Премиерата е насрочена за 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *