Играта приключи, благодарим на всички участници! „Страшни приказки за мрачни вечери” на Алвин Шварц печели:

Калоян Кондарев

Честито!

Наш представител ще се свърже с него, за да уточним как да получат наградата си.

––––––-

Чрез новата ни съвместна игра с издателство „Сиела” имате възможността да спечелите сборника на Алвин Шварц „Страшни приказки за мрачни вечери”, който вдъхновява един от най-нашумелите и приятно настръхващи филми това лято – „Scary Stories to Tell in the Dark“ на норвежкия режисьор Андре Овредал, базиран върху част от приказките, за който подробно можете да прочете тук.

Американският автор и фолклорист Алвин Шварц събира на едно място разкази, предания, стихотворения, хуморески и градски легенди в симпатично зловещия сборник „Страшни приказки за мрачни вечери“, който се появява за първи път през далечната 1981 г. Писателят прекарва цяла година в проучване и писане, преди да го завърши, а след излизането си заглавието се превръща в огромен хит сред малчуганите. Неговият успех неминуемо води до още два тома, реализирани през 1984 и 1991 г., които допълват културното и митологично наследство на своя първообраз по впечатляващ, шокиращ, но и развличащ начин. Въпреки семплия вид и структура, съдържанието се опира на сериозно ровене из архивите и не се ограничава само с традициите на модерната Северна Америка, ами намесва също Древна Гърция, Уилям Шекспир и старите индиански предания за мистериозния Уендиго.

Всичко, което трябва да направите, за да играете за „Страшни приказки за мрачни вечери”, е да отговорите правилно на въпроса:

Кой е продуцентът на екранизацията „Scary Stories to Tell in the Dark“?

а) Антонио Бандерас
б) Гийермо дел Торо
в) Бен Афлек

Не публикувайте вашия отговор или координати в коментарите!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *