Преди няколко дни представихме накратко програмата на тазгодишния филмов фестивал във Венеция и обърнахме внимание, че новият филм на Хирокадзу КореедаThe Truth” ще има честта да постави началото му. Припомняме, че последният проект на Корееда „Джебчии“ му донесе „Златната палма“ от Кан миналата година. Може би именно този успех на режисьора е провокирал творческия директор на фестивала във Венеция – Алберто Барбера, – за първи път от осем години насам да не се спре на „произведено във Холивуд“ за откриващо заглавие в програмата. Някои от последните филми, имали честта да поставят началото на венецианските прожекции, бяха „Първият човек”, „Малък голям живот” и „La La Land”.

С „The Truth” Корееда за първи път в кариерата си пристъпва извън границите на родната му Япония и се насочва към актьори от интернационалната сцена. Катрин Деньов влиза в ролята на Фабиен – популярна филмова актриса, която публикува своите мемоари, по времето, когато дъщеря ѝ Люмир (Жулиет Бинош) се завръща в Париж от Ню Йорк, заедно със съпруга си (Итън Хоук) и малката им дъщеря. Срещата между майка и дъщеря бързо ескалира до директна конфронтация и истините за взаимоотношенията им само чакат да се окажат изказани редом до всички премълчани през годините противоречия между двете.

По думи на Корееда снимките са отнели не повече от десет седмици през миналата есен в Париж. Той също така, въпреки престижното присъствие на двете големи френски актриси в главните роли, определя „The Truth” като малка семейна история, която главно се случва в затвореното пространство на дома. Филмът ще представлява опита на режисьора да постави героите си именно в малкия дом, където те ще живеят заедно с всичките си лъжи, цялата си гордост и съжаления, както и тъгата, радостта и помирението си. Несъмнено преплитането между японската култура на Корееда, френския стил, произтичащ от локацията и актьорската школа и фактът, че това е негов първи англогоезичен филм, би могло да се окаже положителна характеристика на „The Truth”.

Предлагаме кратък тийзър трейлър, който, редом с един от официалните постери на продукцията, за кратно може да ви накара да се замислите, дали кабелния Ви оператор още предлага Hallmark channel в програмата си.

Семейната драма е емблематична за творчеството на Корееда през последните тридесет години от творчеството му и той продължава да посвещава работата си на най-дълбоките от човешките взаимоотношения не само в семейството, но и спрямо хората, които се оказват семейство без роднинска връзка. „The Truth” видно ще засегне болезнените теми между вече порасналите деца и техните родители и мръсотията, която е способна да изплува, когато запрашеното миналото е отново зачовъркано, но вече с красноречивия поглед на натрупания житейски опит.

The Truth” ще бъде продуциран от 3B Production, Bun – Baku и France 3 Cinéma. По сценария са работили самият Хирокадзу Корееда и Леа Льо Димна. Към Катрин Деньор, Жулиет Бинож и Итън Хоук в актьорския състав ще видим още Людивин Сание, Роджър Ван Хол, Клементин Грение, Мая Санса, Манон Клавел и Лоран Капелуто. След премиерата на филма във Венеция на 28-ми август ще последва участието му в програмата на Международния филмов фестивал в Торонто през септември, а от октомври ще започне разпространението му за масовата публика в Европа и Азия.

the-truth-20190822

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всичките му трейлъри са подобни, while the movies end up being exquisite (привидно леки и ефимерни като случайна среща на улицата, а в края дълбоки и неизбежни)

    Regardless of whether this one has worked out or not – this guy has shown me some pretty amasing things…