Отдавна не сме имали повод да обърнем повече внимание на Едуард Нортън – тук-там сме споделяли неговото участие в различни проекти, но от край време той не е бил акцент в наша новина. Сега обаче той не само попада във фокуса ни като актьор, влизащ в главната роля в предстоящия филм „Motherless Brooklyn”, а и като негов режисьор. А от няколко дни вече имаме и снимки, които представляват пръв поглед към проекта.

Нортън подготвя „Motherless Brooklyn” от дълго време (последно говорихме за него през далечната 2014), затова преди да ви покажем първите снимки от филма ще си позволим да ви припомним за какво точно става дума.

Motherless Brooklyn” е базиран на книгата на Джонатан Летем, носеща същото заглавие. Главният герой е Лайнъл Есрог (Нортън), който страда от синдрома на Турет и работи за „детективската агенция” на дребен мафиот в Бруклин. Когато шефът му – и ментор, и идол, и бащина фигура – е убит, Лайнъл се заема с разследването на убийството му, което го поставя по средата на огромна конспирация свързана с Ню Йорк и един от най-големите строители/архитекти в държавата.

Ето и първите снимки от филма.

motherless-img01-201908221 motherless-img02-201908221 motherless-img03-201908221

Последният път като писахме за „Motherless Brooklyn” споделихме, че проявяваме доза скептицизъм към това дали този проект ще види бял свят и се оказахме прави, но този път такива опасения няма, защото филмът вече се готви да дебютира по различни фестивали тази есен. Оказа се, че е на Едуард Нортън му трябва една идея по-дълго време, за да реализира този свой проект. Припомняме, че макар филмът да е адаптация на романа на Летем, се очаква да видим известни разлики в сюжета като най-голямата е именно това, че действието във филма ще се развива през 50-те, а не 90-те, както е в оригинала. Макар и с пет години закъснение, ние все още очакваме „Motherless Brooklyn” и ще ни е интересно да видим какво се е получило.

Продуцент, режисьор и изпълнител на главната роля във филма е Едуард Нортън, а освен него на екрана ще видим Брус Уилис, Уилям Дефо, Алек Болдуин, Гугу Мбата-Роу и други.

Официалната премиера в САЩ е на 1 ноември, а в България „Motherless Brooklyn” се очаква евентуално на 24 януари 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Отдавна ми се гледа нещо като L.A. Confidential. Но с тази класа, не имитациите които последваха през годините. Просто лентата не Хенсън стана чудовищна- каст, игра, сценарий, атмосфера. Огромен филм. Един от най значимите филми на 90-те. Дано Нортън се е справил…

    В краен случай, ще съм доволен и на нещо от сорта на Last Man Standing, друго любимо гангстерско шедьовърче, но май Motherless Brooklyn няма да е в стил Уолтър Хил

    1. Аз съм голям фен на романите около онези епохи. Дашиъл Хамет, Реймънд Чандлър, Джеймс Хадли Чеиз и не толкова Хънтър и Робърт Паркър. Ще се накефя много на добра визия и остроумни диалози.

  2. Последно гледах Нортън в Бърдмен. Беше чудесен там. С нетърпение ще погледна какво е сготвил и тук. По описание тая роля ще му дойде дюшеш, но да видим.