Преди вече няколко месеца за първи път говорихме за готвената от CBS All Access нова телевизионна екранизация на „Сблъсък“ („The Stand”) на Стивън Кинг. Последния път, когато писахме за минисериала, припомнихме, че той ще се състои от 10 епизода и съобщихме за актьорите, които ще бъдат евентуално част от кастинга (тъй като тогава новините все още не бяха потвърдени). Вече обаче имаме потвърждение за някои от актьорите, както и вълнуващи новини от самия Kрал на ужасите.

Джеймс Марсдън беше едно от имената, за които говорихме, и той се оказа и сред един от потвърдените актьори. Той, както последния път споделихме, ще влезе в обувките на тексасеца Стю Редман. Преговорите при Амбър Хърд също са минали добре и затова ще я видим в минисериала като Надин Крос – учителка в частно училище, която вярва, че съдбата ѝ е пряко свързана с тази на Рандал Флаг (антагониста). Слуховете преди 2 месеца гласяха, че в проекта ще вземат участие и Упи Голдбърг и Грег Киниър, но вместо да получим потвърждение, научихме, че Одеса Йънг („A Million Little Pieces”) и Хенри Зага („The New Mutants”) се включват в проекта.

the-stand-casting-20190803

Преди да преминем към вероятно вълнуващата за повечето фенове на книгата (а и на адаптацията от 1994) новина, която изпълзя директно от устата на “Краля”, припомняме официалния синопсис на едно от българските издания на книгата.

След авария в свръхсекретна военна лаборатория в света се разразява епидемия от смъртоносен грип. Властите се опитват да я прикрият с всички средства, но скоро става ясно, че краят е близо.

Само за няколко седмици човечеството е почти унищожено. Малцината оцелели са осъдени да бродят из осеяния с трупове свят в търсене на най-оскъдното – близостта на друго човешко същество. Измъчвани от мисли за безвъзвратно изгубеното и от страховити сънища, те са решени да завъртят отново колелото на живота.

Две сили се борят за душите на оцелелите. Следвайки техния повик, хората ще се изправят пред поредния съкрушителен сблъсък.

Припомняме това, че Джош Буун („The Fault in Our Stars“, „New Mutants“) ще изпълнява ролята на режисьор и един от сценаристите заедно с Бен Кавел, но последният епизод ще бъде написан от самия Кинг и ще включва нов оригинален материал, който не може да се открие в книгите. Източниците твърдят, че все още се работи по сценария на последния епизод и това, което е наистина вълнуващо за феновете на писателя, е, че новият материал ще е в основата на завършека на историята, а не нещо незначително. По-важното обаче остава това, че се очаква новата информация да отговори на някои от въпросите, които феновете са си задавали през последните 20+ години.

the-stand-cover-art-20190803

Още преди месеци Стивън Кинг беше споделил вълнението си от проекта, но съвсем друго е да знаем, че той ще бъде замесен в него и то с доста важна роля, а именно да даде завършек на историята. Припомняме думите на Кинг по повод минисериала.

Вълнувам се и съм много доволен, че „Сблъсък“ ще получи нов живот в тази вълнуваща нова платформа. Мъжете и жените, които работят по него, знаят много добре какво правят; сценариите са динамит. Крайният резултат ще е нещо запомнящо се и вълнуващо. Вярвам, че ще отведе зрителите в свят, който се надяват никога да не стане действителност.

Все още обаче един от най-големите въпроси остава, а именно кой ще изиграе ролята на Рандъл Флаг? За премиерата знаем само това, че ще е по някое време другата година, но обещаваме, че веднага, когато получим малко повече разяснение по въпроса, ще споделим. А дотогава, може да прочете за някои от другите проекти по книгите на Стивън Кинг. Предупреждаваме ви има какво да се чете.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Упи Голдбърг, като майка Абигейл ли бе?!?! Ахахаха… съсухрената столетница покрита от този посредствен комедиант Голдбърг? 🙂
    Със същия успех можеше да поканят дебелогъзага Куин Латифа…

  2. Голдбърг е непоносима, но все се надявам, че под тоновете досада с правилната режисура и с доста грим може да изкарат прилична Абигейл от нея. Повече ме притеснява, че Кинг е сценарист… нещата рядко са добри, когато Кинг е сценарист.

  3. Този Кинг излекува ли се от алкохолизма си. Някъде бях чел , че дори си поркал автършейфа?

  4. Кинг винаги променя или позволява да се променя историята му при филмирането. Имам чувството, че винаги има няколко варианта в главата си и просто му е интересно и използва случая да види как ще стане по друг начин. Ей така за собствено удоволствие… 🙂
    А имаше слухове за Мерлин Менсън в каста … освен ако не е Трашкен, не виждам като какво би могъл да се впише…