Не мре туй, що не мре
Не мре туй, що не мре

Миналата есен станахме свидетели на завръщането на големия екран на една от най-големите хорър икони за всички времена. Майкъл Майърс отприщи ужас и кръвопролитие, както само той знае, и „Хелоуин“, който бе директно продължение на оригинала от 1978 година, се превърна в успех не само сред критиката и феновете, но и в боксофиса, където успя да направи 256 млн. долара срещу бюджет от само 10 млн. Това е зашеметяващо постижение, което моментално гарантира възможността за продължение, чието обявяване беше само въпрос на време…

Малко по-рано тази седмица Джон Карпентър (режисьорът на оригинала и създател на Майкъл Майърс) официално обяви, че Blumhouse – продуцентстката компания, стояща зад успеха на миналогодишния филм, ще заснеме не едно, а цели две продължения, и то едновременно, с план те да бъдат разпространени в идните две години. Очаква се първият филм, озаглавен „Halloween Kills”, да види бял свят на 16 октомври 2020 година, докато продължението му, озаглавено „Halloween Ends”, ще завърши трилогията на 15 октомври 2021 година.

Карпентър отново ще продуцира и участва в музикалното оформление, докато Дейвид Гордън Грийн е подписал договор да се завърне и заснеме бъдещите филми. Грийн е написал сценария за „Halloween Kills” заедно с помощта на Дани МакБрайд и Скот Тиймс, докато за „Halloween Ends” той си е сътрудничел с МакБрайд, Пол Брад Лоугън и Крис Бърниър. Но това не е всичко – Джейми Лий Къртис, Джуди Гриър и Анди Матичак (последните оцелели от миналогодишния филм) са другите имена, които ще се завърнат и отново ще се борят със злото.

Екипът ни не е шокиран, че „Хелоуин“ ще се сдобие с продължение, но си признаваме, че не очаквахме да видим цели две и то в такъв кратък период. Заглавията на филмите са умопомрачително глупави и силно се надяваме те да бъдат променени преди премиерите им. Страхотно е, че целият екип, отговорен за успеха на миналогодишния филм, се завръща и нямаме търпение да видим накъде ще продължи историята.

Майкъл Майърс се завръща? Say it ain't so!
Майкъл Майърс се завръща? Say it ain’t so!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Според мен са 2, защото Къртис е на години. И искат да се възползват от нея, докато още може да играе

    1. Същото като с Том Круз и „Мисията Невъзможна“ – никой не е вечно млад…

  2. Искрено се надявам да са работни заглавия това, защото Halloween Kills звучи мега тъпо :Д Другото е по-прилично 🙂