Шоу на ужаса“ („Creepshow“) се завръща тази година под формата на сериал. През 1982 година Джордж Ромеро в ролята на режисьор и Стивън Кинг като сценарист поставиха началото на култова хорър антология, за която и до ден днешен се говори. Пет години по-късно, през 1987 г., Ромеро адаптира три от историите на Краля за не по-малко достойно продължение. За третия филм, пуснат директно на видео, няма да споменаваме, защото той не заслужава да носи името „Creepshow“ по никакъв начин.

Вече сме 2019 година и е време зловещата антология да се завърне. Shudder, част от мрежата на AMC Networks, ще бъде домакин на шестте епизода. Американската стрийминг услуга е специализирана в създаването на съдържание за феновете на ужасите и свръхестественото, затова и едва ли може да има по-добро място зрителите да се насладят на дванадесет нови ужасяващи истории.

Създател на поредицата е не по-малко известният Грег Никотеро, който е работил по специалните ефекти на множество популярни жанрови филми, в това число и „Creepshow II“. Личи си, че Никотеро ще разчита не само на звезден ансамбъл от актьори, но и на също толкова големи имена, от които историите да черпят вдъхновение. Вижте и самия трейлър:

Както казахме, сезонът ще се състои от шест епизода, всеки с по два сегмента. Сценаристите са избрали да адаптират кратки разкази на Стивън Кинг, Джо Хил, Джош Малерман, Джо Лансдейл, Кристофър Бюлман, Брус Джоунс, Джон Еспозито, Роб Шраб и други. Епизодът по Кинг ще бъде режисиран от самия Никотеро, а този по неговия син Хил ще бъде в ръцете на друго огромно име при специалните ефекти – Том Савини. Последният също не е чужд на „Creepshow“, защото неговата работа може да се наблюдава в първия филм. Първоначалният избор за разказ на Краля, „Начин на оцеляване“, за който писахме в началото на годината, не се споменава и не е ясно дали на този етап е включен в селекцията или е отпаднал поради някаква причина.

Както се вижда и от трейлъра, поредицата ще разчита изцяло на практични ефекти, като за тях ще се погрижи компанията на Грег Никотеро KNB EFX GROUP Inc. Целта е да се пресъздаде автентичното усещане на старите ужаси, като в същото време хората да почувстват истинското зло във всеки един модел.

Ако не сте гледали оригиналния филм или просто сте го забравили, можете да опресните знанията си с неговата комикс адаптация. „Шоу на ужаса“ се появи на родния пазар през миналата година благодарение на издателство „Изток-Запад“. Ето как изглежда и корицата му:

шоу на ужаса бг корица

Вижте и официалния плакат:

плакат

Актьорският състав обаче също не е за подценяване. В различните истории ще видим хорър икони като Ейдриан Барбо (също участвала и в първия „Creepshow“), Тобин Бел и Джефри Комбс. Компания ще им правят Брус Дейвисън, Диджей Куалс, Дейвид Аркет, Джанкарло Еспозито, Дана Гулд и други.

Премиерата е насрочена за 26 септември. Лично ние нямаме търпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *