Въпреки че все повече сериали и филми започват да разказват непознатите и вълнуващи истории на музикалната сцена, малко са тези, които се фокусират върху света на рапа и хип хопа. Новият сериал на Hulu „Wu-Tang: An American Saga” ще направи точно това, а от няколко дни вече имаме и първи тийзър трейлър, който ни показва какво може да очакваме.

Wu-Tang: An American Saga” е вдъхновен от книгите „The Wu-Tang Clan” и „Tao of Wu”, които се базират на истинската история на хип хоп групата. Действието ще се развива в ранните години на 90-те (в Ню Йорк) в разгара на кокаиновата епидемия. Сериалът ще проследи как „кланът“ се формира и каква точно е визията на Боби Дигс, по-познат като RZA – човекът, който обединява хора, които са разпокъсани между света на музиката и престъпността, но в крайна сметка се превръщат в част от една от най-неочакваните американски истории за успех.

Вижте краткия тийзър на сериала.

https://www.youtube.com/watch?v=ov0VN0HPiPI

Сериалът ще бъде от 10 епизода и това, което е обнадеждаващо, е, че RZA, който както вече казахме е един от основателите на клана, е замесен в проекта. Историята е създадена от него и сценариста Алекс Це („Watchmen”). Ето какво споделя и самият RZA за сериала и неговото участие в проекта.

Радвам се, че си партнирам с Hulu и Imagine, за да изследваме заедно огромната история на Wuniverse. Чрез нашата музика Wu-Tang винаги сме се стремели да вдъхновяваме и забавляваме хората. Да продължим историята на Wu-Tang клана в сериал от 10 епизода ни дава огромната възможност да увеличим експоненциално вдъхновяващия си стил на развлечение и да достигнем до повече хора.

Смятаме, че макар тийзърът да е кратък, е успял да улови до голяма степен атмосферата на това, което очакваме като история. Можем да видим и повечето персонажи, които ще играят ключова роля в историята – хора като GZA, Ghostface Killah, Method Man, Ol’ Dirty Bastard, и въпреки че в тийзъра липсват някои от важните членове на клана, те ще присъстват в сериала.

Наясно сме, че „Wu-Tang: An American Saga” не е за всеки, но от видяното изглежда като нещо, което би се харесало на почитателите на този жанр музика. Все пак сериалът се занимава и с общочовешки проблеми и ще разглежда в дълбочина и света на престъпността, а това означава, че ако сериалът е добре направен, може да привлече и по-голяма публика. Остава ни само да чакаме и да преценим сами.

hulus-wu-tang-an-american-saga-rounds-out-cast-for-10-episode-series

Създатели и сценаристи на„Wu-Tang: An American Saga” са RZA и Алекс Це. В ролята на продуцент е Брайън Грейзър („Красив ум”, „Аполо 13”) заедно с RZA и Method Man. В ролите ще видим Шамайк Мур, Аштън Сандърс, Ерика Александър, Маркус Календър и други.

Премиерата на сериала ще е на 4 септември по Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Хм, а защо в ролите на черните музиканти не кастнат бели актьори 😉 🙂 ?!? Само предлагам, де 🙂 ( хрумна ми докато четях новината). Щот’ нали напоследък Холивуд стана много „широко скроен“ и „без никакви предразсъдъци“ 🙂 (за справка- предната новина посветена на „Малката русалка“ и кастването в ролята на актриса с по- тъмничък цвят на кожата 🙂 )… Не, че ми е проблем новата версия на Ариел (аз и без това филма няма да го гледам 🙂 ), ама айде нека Холивуд не прилага двойни стандарти (хъ-хъ, опит за ирония от моя страна, не знам доколко сполучлив 😉 )… К’во от това, че истинските музиканти са лоши черни момчета от гетата! Нека ги изиграят бели- тъкмо филма шъ стане „по- арт“ 😉 …

    1. Мхм, да, много си прав, единствената малка разлика между Малката русалка и RZA е, че едното е истински човек, живял, страдал и творил, а другото е ШИБАНА РУСАЛКА, която си говори с раци. .

    2. Да, напълно те разбирам. Мисълта ми (или поне опита за такава 😉 ) беше, че във фабриката за мечти, наречен Холивуд явно няма кой знае какви правила и там всичко (ама наистина всичко) е възможно. Възможно е например Орфей да е тъмнокож (да, да, знам- той също е „имагинерен“ образ, в чието съществуване и съответно цвят на кожата няма как да бъдем сигурни 🙂 ), възможно е главния герой в „Тъмната кула“ на Стивън Кинг също да е с тъмен цвят на кожата (уффф, пак поредния ми нескопосан пример 🙂 )…

      Айде, спирам с примерите и опитите за остроумничене (които естествено не ми се получават 🙂 ). Сериозно- мисълта ми е, че на фона на цялата тая дразнеща политкоректност и отявлено лицемерие в Холивуд-а на мен лично (не, че някой ме пита, де 🙂 ) почва да ми писва от тия свръх-чувствителни тъмнокожи лобита и постепенното натрапване на тъмнокожи актьори в главни роли НА ВСЯКА ЦЕНА. Именно в този ред на мисли не виждам проблем тогава да се приложи и обратния принцип- натрапване на бели актьори НА ВСЯКА ЦЕНА. Какво чак такова значение има тогава дали реалните личности/музиканти са били черни или бели или говорим за скапани русалки в сладникави филмчета. Нали шъ прайм ся изкуство и кино- всеки знае, че в изкуството по принцип НЯМА правила и всичко е позволено. Ако белите актьори си изиграят добре ролите не виждам защо черната публика би трябвало да недоволства 🙂 …

  2. И само да добавя, че точно преди два дни бях на ЗВЕРСКИЯ концерт на Дрийм Тиътър в НДК!!!!! Не, че има някаква връзка с темата, де 🙂 ама просто не мога да се стърпя да не се изфукам 🙂 …

    1. То си е за фукане, концерта беше уникален! Някъде там бях и аз ….👍🤘

    2. Абсолютно уникален 🙂 !!!! Айде тогава, поздрав за един истински фен с нещичко, което според мен беше един от най- силните моменти за вечерта 🙂 !!! Размаза ме това парче, изпълнено на живо 🙂 … https://youtu.be/Xs49-oKBIaY

  3. НЕЩО рапа не ми е по-сърце. Твърде много комерс има там. И плюс всичко е култура, която робува на консуматорското мислене. Което е парадокс. Зародила се , како социално негодувание към системата, то в съвремието Точно тази култура възхвалява това, срещу което се е борила.
    Дори и за това съм рок и метъл фен. Там все още има социални препратки, а не само лъскави имения, коли за по 1/2 милион и едрогърди порно-звезди.
    Не съм любител на тази група, но съм сигурен, че е било добро изживяване.

    1. Браво, kris pana! Много точно казано. Чувствай се и ти тогава поздравен с парчето на Дрийм Тиътър от по- горния ми коментар 🙂 …