D_sUiz4UIAAdb2x

Крайно време беше. Отдавна чакаме първия трейлър на втория сезон на криминалната драма „Mindhunter“ на Джо Пенхол и Дейвид Финчър, но след обилния снимков поглед преди малко повече от десетина дни, нетърпението ни се изостри допълнително. Ето, че той вече е факт и макар да става дума само за тийзър, доста успешно (по начин, напомнящ „Мълчанието на агнетата“) ни въвежда в атмосферата на новия сезон.

Mindhunter“ е създаден по документалната книга на Джон Дъглас и Марк Олшейкър „Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit” и проследява специалисти-преследвачи на серийни убийци, които в края на 70-те години на ХХ век. поставят началото на специален отдел във ФБР. В центъра на историята са агентите Холдън Форд (Джонатан Гроф) и Бил Тенч (Холт МакКалани), които провеждат серия интервюта с убийци с цел да прозрат начина им на мислене и да имат отправна точка за решаване на бъдещи престъпления.

Във втори сезон, заедно с помощта на психолога професор Уенди Карв (Ана Торв), Форд и Тренч продължават да навлизат дълбоко в съзнанията на убийците, като основен фокус (но не и единствен) ще бъде Уейн Уилямс, по-известен с прозвището The Atlanta Child Killer. Предполага се, че Уилямс е извършил 23 от общо 30 убийства (повечето от които на деца) в Атланта, Джорджия, в периода 1979 – 1981 г.

https://www.youtube.com/watch?v=wIazdDw4tao

Както вече сме отбелязвали, и ние, както и целият свят, ужасно много си паднахме по Камерън Бритън, който по страхотен начин се превъплъти в притежаващия висок коефициент на интелигентност психопат Ед Кемпър и много се радваме, че ще го видим отново във втори сезон. Именно той служи за наш „пътеводител“ в този тийзър, открехвайки вратичката към психологическия профил на на Уейн Уилямс.

Освен това, в реалността Кемпър споделя затворническо крило с друго „божие чадо“ – Чарлс Менсън, когото също ще видим в сериала и когото мярваме за секунди в тийзъра в изпълнение на Деймън Хериман, който изглежда супер и влиза в ролята на Менсън и в „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино. Всичко останало също изглежда супер и нямаме търпение – съвсем малко остана.

3c5647af-b418-49ed-a641-e7d4294fd46f
Камерън Бритън като Ед Кемпър

В новия сезон на „MindhunterДейвид Финчър се завръща на режисьорския стол, а компания ще му прави друг наш голям любимец – Андрю Доминик („Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд”, „Killing Them Softly”), както и Карл Франклин (House Of Cards”, „The Leftovers”, „Vinyl”). В ролите са Джонатан Гроф, Холт МакКалани, Ана Торв, Камерън Бритън, Джо Тътъл, Албърт Джоунс, Стейси Рока, Майкъл Сървъръс, Лорън Глейзър, Сиера Маклейн, Деймън Хериман като Чарлс Менсън и др.

Премиерата е на 16 август по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *