С настъпването на премиерата на „Scary Stories to Tell in the Dark“, която е след по-малко от месец, се засилва и неговата рекламна кампания. След като през юни видяхме чудесен нов трейлър на продуцирания от Гийермо дел Торо филм, сега можем да се насладим на ТВ спот и кратък поглед зад кулисите.

Спотът синтезира в себе си най-доброто от трейлърите до този момент, но и показва нещо ново – главният виновник за всичкото зло във филма. Става дума за героинята на Катлийн Полард Сара Белоуз, която е автор на книгата, пишеща сама историите си, превръщайки ги в реалност. Съдейки по кратката поява, тя няма да се различава много от всички останали свои творения и ще бъде не по-малко страховита.

Във видеото зад кулисите режисьорът Андре Овредал и продуцентът Дел Торо обещават за един верен на оригиналния материал филм, в който са се опитали да пресъздадат всяко едно чудовище максимално близо до рисунките на Стивън Гемъл. „Scary Stories to Tell in the Dark“ има рейтинг PG-13, което означава, че и по-младите зрители ще могат да му се насладят. Продукцията ще бъде хорър филм, но в същото време има амбицията да събуди интерес у публиката към книгите на Алвин Шуорц и Гемъл.

Вече сме ви споделяли с какъв интерес очакваме „Scary Stories to Tell in the Dark“, затова няма да се повтаряме. От показаните до този момент промоционални материали се вижда, че екипът е положил огромни усилия да остане верен на всички тези страховити създания и да им вдъхне живот по най-добрия възможен начин. Всяко едно чудовище изглежда прекрасно и имаме много големи очаквания за финалния продукт.

Действието на „Scary Stories to Tell in the Dark” се развива през смутната за Америка 1968 г. На пръв поглед далеч от вълненията в големите градове е малкото градче Мил Вали, където от поколения насам тегне сянката на семейство Белоуз. В тяхното имение на края на града, Сара, младо момиче с ужасни тайни, превръща измъчения си живот в поредица от страшни истории, написани в книга, която остава недокосната от времето – истории, които се превръщат в реалност за група тийнейджъри, които откриват ужасяващия дом на Сара.

Щатската премиера е насрочена за 9 август, но дата за България на този етап липсва. Филмът най-вероятно няма да се появи по родните екрани, но все пак имаме една добра новина за местните фенове. Книгата, по която е направен „Scary Stories to Tell in the Dark“ – „Страшни приказки за мрачни вечери“ на Алвин Шварц, вече може да се намери по родните книжарници, благодарение на издателство Сиела. По-долу можете да видите и нейната корица.

strashni_prikazki_za_mrachni_vecheri_cover

Режисьор на „Scary Stories to Tell in the Dark” е Андре Овредал („Trollhunter”, „The Autopsy of Jane Doe”), а сценарият е дело на Дан и Кевин Хейгеман („Lego: Филмът“) по идея на Гийермо дел Торо, Патрик Мелтън и Маркъс Дънстан („Убийствен пъзел IV, V и VI“). В ролите са Зоуи Колети, Остин Ейбрамс, Гейбриъл Ръш, Майкъл Гарза, Остин Зейджър, Джил Белоуз, Лорейн Тусан, Натали Гензърн, Катлийн Полард и Дийн Норис.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *