The New Adventures of Flash Gordon (1979-1982)
The New Adventures of Flash Gordon (1979-1982)

Толкова много и разнообразни са проектите, с които жонглира Тайка Уайтити, че въобще не се изненадваме как към „Jojo Rabbit”, сериала „What We Do In The Shadows”, идеята за поредица по „Бандити във времето” на Тери Гилиъм и дълго подготвяната игрална версия на „Akira”, е на път да се добави нов анимиран прочит на „Флаш Гордън” („Flash Gordon”).

От доста години 20th Century Fox бленуват да отупат от праха едноименната поредица комикси, която е адаптирана във вид на няколко филмови и телевизионни продукции, най-известната от които, разбира се, е филмът на Майк Ходжис от 1980 година (с уникалната музика на Queen! и преобладаващо червено във визията) с участието на Сам Джоунс, който ще бъде гост на тазгодишното издание на „Aniventure Comic Con“ и на когото наскоро посветихме специален материал. Но след като нещата с новата игрална адаптация не се получават поне засега (последно чухме, че Джулиъс Ейвъри ще работи по сценария), защо да не се пробва с анимационна (а очакваме новини и за сериал)?

Като фенове на Флаш Гордън, ние смятаме, че новите поколения заслужават да видят съвременен вариант на спасяването на Земята от зъл тиран, сътворено от известния със специфичното си чувство за хумор Тайка Уайтити, и макар че според Deadline той поема ролите на сценарист и режисьор, екипът му успокоява топката с твърдението, че е още рано да се каже какви точно ще са ангажиментите му към проекта. Едно е ясно – Disney и Fox са го наели и ще се прави анимация! Между другото, вече има един пълнометражен анимационен филм за Гордън и това е доста верният на комиксите „Flash Gordon: The Greatest Adventure of All“ от 1982 г., на който като малки бяхме големи фенове.

И за финал, един интересен факт, който споделят колегите от Collider. В интервю с Уайтити във връзка с рекламната кампания преди премиерата на „Тор: Рагнарок”, режисьорът е разкрил една „тайна” – как е накарал ръководителите на всички отдели в екипа му да гледат „Флаш Гордън”, просто за да са готови, когато дойде време да направят отново тази история. Очевидно самият Тайка Уайтити си е фен отдавна и ако някой може да създаде адекватна за нашето съвремие версия на познатия комикс от преди (почти) сто години – това е той.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *