хелрайзер

Щяхме да започнем оптимистично с факта, че имаме още добри новини за феновете на Клайв Баркър и „Hellraiser” поредицата. С оглед обаче на съмнителните качества на много от старите филми, не сме особено сигурни колко добри ще бъдат подобни съобщения. Но човек никога не знае. След като съвсем скоро стана ясно, че Spyglass Media Group са се заели с изготвянето на римейк, вече се появи информация и за телевизионен сериал по темата.

Продуцентите Рой Лий („То”) и Дан Фара („Играч първи, приготви се“) са обединили усилия със своите колеги Лорънс Купин, Дейвид Салзман и Ерик Гарднър, които държат телевизионните права, за да ни поднесат още зловещи приключения на ценобитите. На този етап всичко е само идея и се издирват подходящи сценаристи и режисьори, преди да започнат преговори с големите мрежи.

Самите продуценти дори не са сигурни дали крайният продукт ще бъде под антологична форма в стил „Разкази от криптата” или пък ще поднесе една завършена история. Лично ние сме фенове на първия формат и ще се надяваме на нещо такова. Още повече, че „Hellraiser” вселената е достатъчно богата и разширена благодарение на множеството комикси, че на бъдещите автори въобще няма да им е трудно да черпят вдъхновение.

Припомняме ви, че преди седем или осем години се направи опит да се пренесат ценобитите на малкия екран с „Hellraiser: Origins”. Обещанията бяха, че всяка серия ще разказва различна история с различен ценобит, защото Адът е пълен с тях и Пинхед не е задължително да бъде вечен център. Тази идея обаче бързо беше изоставена, след като самият Клайв Баркър се зае с изготвянето на римейк, който също не се осъществи.

Стискаме палци поне един от двата проекта да се получи, а и да бъде повече от сносен, защото ценобитите, а и самият Пинхед, го заслужават. В зависимост от темпото, с което се движат нещата, предвиждаме, че ще можем да се насладим на новия „Hellraiser” сериал по някое време през следващата година. Разбира се, ще се опитаме да ви държим в течение при по-подробно раздвижване по темата.

За финал вижте и трейлъра на въпросния „Hellraiser: Origins”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *