Днес споделяме новини, които леко ни карат да се чувстваме все едно сме на увеселително влакче – да, в момента сме тук горе и това не е лошо, изглежда оптимистично, но дали не следва точно зад ъгъла ужасяващо ново потъване рязко надолу? Става дума за непотвърдените засега новини, че Анди Мушети („То“, „Mama“) преговаря с Warner Bros. да режисира филма „The Flash”, който първоначално трябваше да е излязъл вече преди около година.

Да преговорим първо скандалната история на тази продукция – Фил Лорд и Крис Милър щяха да режисират, после отпаднаха, минахме през Рик Фамъюуа („Dope“), накрая стигнахме до Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн, които бяха постигнали страшен успех с първия „Спайдър-мен” от обратната страна на комиксовата монета Marvel/DC. След това обаче те отпаднаха поради „креативни различия”, толкова сериозни, че се завъртяха едни странни новини, че Езра Милър ще пише тотално нов сценарий, заедно с Грант Морисън („Happy!“), който да е по-мрачен и тежък от шеговития тон на Франсис Дейли и Голдстийн.

Последният вариант обаче отново е различен – Андрес Мушети, режисьорът на чудовищния хит „То“, чието продължение с удоволствие ще гледаме тази есен, преговаря да режисира самостоятелния филм за Светкавицата, по сценарий на Кристина Ходсън, написала сценария на предстоящия „Birds of Prey“. Явно добре се е сработила с екипа на DC-вселената, щом я канят за още един филм. От самия Мушети пък, макар филмографията му да не е дълга, засега имаме само позитивни впечатления, така че това също е обещаващо за продукцията.

Проблемът е, че просто не вярваме, че този филм някога ще бъде завършен. При толкова проблематична пре-продукция, абсурдна дори и за стандартите на DC-вселената (май няма филм, който да им е протекъл като хората), наистина имаме ужасно много съмнения дали ще се стигне някога до краен резултат. Кофтито е, че харесваме Езра Милър в ролята на Бари Алън и той очевидно има голямо желание да направи филма. Но на етап, в който тепърва ще се преговаря с режисьор и сценарист, не изглежда въобще да има ясна представа за това поне какъв тон трябва да има сценарият, а да не говорим, че има някаква причина поне 4 варианта за режисьори вече да са пропадали – има ли въобще някой, който все още да е оптимистично настроен към този филм?

Батман“ с Бен Афлек отпадна и си имаме нов, Хенри Кавил по всичко личи, че по-скоро няма да се върне в емблематичното трико, на този етап смятаме, че даже няма да е срамно Warner Bros. просто да си изкарат новия „Жената чудо 1984” и след това тотално да си изгладят или преосмислят цялостната концепция за това как искат да продължат героите от Лигата на справедливостта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Бахти измъчения проект! До няколко месеца и този ще се присъедини към дългия списък от ентусиасти да режисират и извинения в последствие, че не могат…

  2. Голям праз, светът ще свърши ако няма филм за Гръмотевицата!