MV5BOTIyZmVlNGEtNjBmYi00OTUwLWI0YmMtMmVhODkzNjRkMmY0XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,960_AL_

Режисьорът Джон Кроули („Бруклин”) споделя мнение, че той и екипът, който ръководи в реализиране на екранизацията по „Щиглецът” („The Goldfinch”) на Дона Тарт, са се справили добре с адаптацията на романа, награден с „Пулицър” – „зареден съм с оптимизъм и мисля, че феновете на книгата няма да бъдат възмутени, че сме направили нещо неправилно. Необходимо е да те погълне всичко онова, което харесваш в книгата като читател, да го съхраниш в себе си и да се надяваш, че и хората около теб ще реагират на същите важни детайли… Трябва да се опиташ именно върху това да изградиш филма…”

С наближаване на премиерната дата на един от (предполагаме) най-обсъжданите филми в близкото бъдеще, Warner Bros. и Amazon Studios предлагат на вниманието на публиката втори трейлър, който е реализиран с акцент върху динамичността и отново затвърждава възхищението ни от великолепната атмосфера, създадена от легендарния майстор Роджър Дийкинс. Непосредствено преди трейлъра може да видите един тийзър, предвиден за НВО, който много ни допада – може би защото отрежда повече екранно време на любимата ни Никол Кидман и взаимодействието й с все по-търсения Ансел Елгорт.

Честно казано, първият трейлър, който представихме неотдавна, ни харесва повече – не издава прекалено много детайли и чрез по-спокойния ритъм „потапя” зрителите в историята. Безспорно „Щиглецът”  ще се превърне в едно от най-обсъжданите заглавия тази есен – и заради култовия статус на книгата, но и с такъв актьорски екип всички спецове биха очаквали сериозни вълнения непосредствено след премиерата на фестивала в Торонто, в предстоящия сезон на наградите.

За онези, които не са се срещали с творбата на Дона Тарт, превърнала се в абсолютен хит преди няколко години, ще припомним отново синопсиса на филма:

Тиодор Декър е 13-годишен, когато майка му загива при бомбен атентат в най-прочутия музей в Ню Йорк – Метрополитен. Трагедията променя из основи живота му – той поема една мъчителна одисея, изпълнена с мъка и вина, преоткриване, изкупление, дори любов. През цялото време Тео се уповава на една малка част, останала с него от онзи ужасен ден в живота му… рисунката на малка птичка… Прочутия щиглец…

MV5BNWE2YzQzOWEtZGYyNC00YTFmLTlmYTgtNmQ1Yjc3ZjY1NWE5XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SY1000_SX1500_AL_

MV5BMmQ0ZWM5NzMtMTY4Ny00NGMzLWFkZWUtMWUyYThkNzZjYTIyXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SY1000_CR0,0,1497,1000_AL_

MV5BOWNlNWY3ZTItNzcyMi00MDY3LTkyMDMtZDQwNmQzYjk4OGY2XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SY1000_SX1500_AL_

MV5BOGQ1OThlYTAtMjc1Ny00MGVhLWI5MWUtZmUxYmRjYjEyNWJiXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SY1000_SX1500_AL_

MV5BZDFmOWZkZjItOThjMi00MjBhLTgzZDctZmJiOTY5MTExZDU3XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SY1000_SX1500_AL_

MV5BMzZjMGZlM2EtMWZmMy00N2QwLTgxYTItOGZiNzZmZDUyNTMzXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SY1000_SX1500_AL_

MV5BMzM4YTlkNjItZGZkZC00MDVjLTk2M2UtNzhjMWE5MDYwMWVkXkEyXkFqcGdeQXVyOTIxNTU1Mzc@._V1_

MV5BYzBjYzgxZWUtMWNhYS00MjY2LTg0OWEtNDk0MjkwMmRmZmJkXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SY1000_SX1500_AL_

MV5BNzBmNTEzOGQtOTM0NS00MDkyLTgxZTQtMGViYTMzOGViNjhkXkEyXkFqcGdeQXVyOTIxNTU1Mzc@._V1_

the-goldfinch-poster

Сценарист на „Щиглецът” е Питър Строхен, един от съавторите, номинирани за „Оскар” за „Дама, поп, асо, шпионин”, а режисьор е Джон Кроули, работил по номинирания за три награди „Оскар”, „Златен Глобус” и спечелилия БАФТА „Brooklyn” със Сърша Ронан, както и по епизоди на „True Detective”. Ролите във филма са поверени на Ансел Елгорт, несравнимата Никол Кидман, младия Оукс Фигли, Фин Уолфхард („Stranger Things”), Сара Полсън, Люк Уилсън, Анерин Барнард, Джефри Райт и др.

Световната премиера на „Щиглецът” („The Goldfinch”) е в Торонто, в част от Европа тръгва на кино на 12 септември, а в Щатите и България ще може да бъде видян на голям екран от 13 септември. Заредили сме се с търпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *