top-manga-kinh-di-junji-ito__1__MJMH

Не е минал и месец от премиерата на „Плячка“, най-новия филм на режисьора Александър Ажа, а той вече се оглежда за следващия си проект. Французинът си е поставил доста висока цел, защото смело е решил да адаптира на малкия екран „Tomie” – култовата манга на Джунджи Ито.

Tomie” разказва историите на най-разнообразни персонажи, които се сблъскват с титулярния герой. Той обикновено е представен под формата на млада и красива жена, която съблазнява нищо неподозиращи мъже, докарвайки ги до състояние на сляпа завист и зверско насилие. Мангата дебютира през 1987 година и излиза в продължение на 13 години, спечелвайки си огромна фен база.

В Япония „Tomie” е екранизиран девет пъти – осем филма и кратък сериал от три епизода. Качеството на много от тези екранизации е доста спорно, но повечето успяват да се доближат до тона и атмосферата на оригиналния материал. Ажа със сигурност ще трябва много да се постарае, за да може да оправдае очакванията на феновете по цял свят.

Новият сериал, който все още си няма актьори или премиерна дата, ще бъде продуциран от Sony Pictures Television и Universal Content Productions. Сценарият ще бъде дело на Дейвид Лесли Джонсън-Макголдрик, който дебютира през 2009 г. с работата си по прекрасния „Orphan”. Името му също така се свързва с новите версии на „Кошмар на Елм Стрийт” и „Нашествието на крадци на тела”. Във филмографията му фигурират още „Заклинанието 2” и предстоящата трета част, както и „Аквамен” и неговото подготвяно продължение. Той ще бъде изпълнителен продуцент заедно с Хироки Широта.

Tomie” на Александър Ажа ще се появи на новата платформа Quibi, която е насочена към мобилните потребители. На този етап няма повече информация, но се надяваме това в най-скоро време да се промени. Големи фенове сме на Джунджи Ито и неговите извратени светове и се надяваме да видим една прекрасна и изпипана екранизация. Ще се постараем да ви държим в течение, щом се появи нещо по темата.

За финал можете да си припомните нашето ревю на една друга екранизация по Ито, а именно „Uzumaki”.

tomie2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *